61SAAT - AKÇAABAT YENİ HABER - Trabzon’da tartışma konusu olan Akçaabat Sahilinden geçeceği iddia edilen yol ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Hem Akçaabat Belediye Başkanı, hem de İktidar Partisinin Akçaabat İlçe Başkanı yola karşı olduklarını açıkladı. 
Akçaabat İlçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe,  yola karşı olduklarını açıkça dile getirdi. 

Projenin yanlış olduğunu beyan  ettiklerini ifade eden Altıntepe, “Bize göre yanlış bir projedir. Sahillerimizi heba etmemeliyiz. Yolun sahilden geçmesini vatandaşımızda istemiyorsa bize düşen vatandaşın sesine kulak vermektir” dedi. 
Bu yola alternatif olarak Pulathane Bulvarını işaret eden Altıntepe, “Bu yol başta olmak üzere Ulaştırma Bakanımız, Milletvekilleri, Karayolları Genel Müdürü, Büyükşehir Belediye Başkanı ve diğer yetkililer ile kısa süre içinde bir toplantı planlıyoruz. Pulathane Bulvarı bir çok yerde 25 metre genişliğinde. Kamulaştırma yapılmasına rağmen yolun ihalesi kısım kısım 12 veya 14 metre genişliğinde yapılıyor. En azından yolun kamulaştırılan alanlarında genişliğini attırmalıyız” dedi. 

EKİM: SAHİLLER VATANDAŞA KALMALI
Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’de Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde yaptığı konuşmada, "Akçaabat’ımızda trafikle ilgili problemimiz var. Özellikle kavşaklarının yapımı, yine Pulathane Bulvarımızın tamamlanması ve zaman içinde Güney’"den geçecek Güney Çevre Yolunun bir an önce projelenmesi noktasında çalışmalarımız var. Ortaya bir şeyler koymaya çalışıyoruz. Özellikle sahilden geçeceği söylentisi olan yol ile ilgili, Belediye olarak Akçaabat Kamuoyu olarak sahillerin vatandaşın kulanabileceği plajlara dönüşmesinden yanayız” dedi.