ASFALTLAMA 215 BİN TONA ULAŞTI

Her gün Trabzon’un en az 15 farklı noktasında çalışma icra eden Büyükşehir Belediyesinin faaliyetleri ile mahallelerin talepleri sırasıyla karşılanıyor. İl genelindeki asfaltlama çalışmalarını 2018 yılı içinde 350-400 bin ton asfalt serme hedefi ile sürdüren Büyükşehir Belediyesinin, 5 Ağustos itibariyle kendi tesislerinde üreterek mahalle yollarına serdiği asfalt miktarı 215 bin tona ulaştı.

VATANDAŞLAR TEŞEKKÜR EDİYOR

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin, mahallelerde gerçekleştirdiği çalışmalar yöre sakinleri tarafından da memnuniyetle karşılanıyor. Çaykara ilçesinin Şahinkaya Mahallesi’nde başlatılan yol bakım ve onarım çalışmaları sonucunda Çaykara’nın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Şahinkaya Mahallesi’nde asfaltlama çalışmaları da tamamlandı. Vatandaşlar yapılan çalışmalardan duydukları memnuniyeti ifade ederken Büyükşehir Belediyesi Akçaabat ilçesi Yeni Mahalle Lazlar Caddesi’nde de asfaltlama çalışmalarına başladı. Çaykara ilçesi Şahinkaya Mahallesi Muhtarı Refik Maraşoğlu, “Trabzon Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları bizleri ziyadesiyle mutlu etmektedir. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyoruz” dedi.

ARAKLI’YA KONKASÖR KURULDU

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, mahallelerdeki çalışmalarına çok yönlü olarak devam ediyor. İhtiyaçlara göre hizmet gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi Araklı ilçesine mobil konkasör kurdu. Burada üretilen malzeme, Araklı’nın 50 mahallesinde altyapı, asfaltlama, bakım ve onarım çalışmalarında kullanılacak.

BOZULAN YOLLAR YAPILIYOR

Trabzon Büyükşehir Belediyesi yol yapım, bakım ve onarım çalışmaları ile sanat yapıları inşaatlarının yanı sıra parke çalışmalarına da ivedilikle devam ediyor. Ortahisar ilçesinde Hacıkasım Camisi önünde parke çalışması gerçekleştiriliyor.  Öte yandan Araklı ilçesinde doğalgaz çalışmaları sırasında bozulan Murat Altuntaş Caddesi ve eski Sürmene Caddesi ile Arsin ilçesinde Yalı Caddesi üzerinde parke ve onarım çalışmalarına Büyükşehir Belediyesi ekiplerince devam ediliyor.

YAYLALARDA BAKIM YAPILIYOR

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri ekipleri yayla yollarında kanaval ve menfez temizliği çalışmaları gerçekleştiriyor. Çaykara ilçesinin Sultanmurat ve Parma yaylalarının yolunda hafta sonu kanaval ve menfez temizliği çalışmaları gerçekleştirildi.

GÜMRÜĞKÇÜOĞLU: ŞEHRİMİZİ İHYA EDİYORUZ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, çalışmalarına titizlikle devam ettiklerini ifade etti. Trabzon’un her noktasında son derece yüksek maliyetli çalışmalar icra ettiklerini kaydeden Gümrükçüoğlu, “Şehrimizin merkezinden mahallelerine, yaylalarından sahiline kadar her alanda gerekli çalışmaları kaliteli hizmet anlayışıyla yerine getiriyoruz. Bir yandan da dev projeler ile şehrimizi ihya ediyoruz. Hedefimiz bu kadim şehri dünyanın sayılı şehirlerinden biri haline getirmektir” diye konuştu.