Yomra Belediyesi tarafından yaklaşık 7 yıl önce özel bir üniversiteye ücretsiz ve süresiz olarak tahsis edilen arazi belediye başkanı değişince gündem oldu. Üniversiteye arazi verilme kararının alındığı belediye meclisi hakkında soruşturma başlatıldı. Mahkemenin tahsisi iptali kararına rağmen söz konusu araziyi özel üniversiteye veren meclisin kararı, yeni belediye yönetimi ve meclis tarafından kaldırıldı. 

Konuyla ilgili konuşan Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, “Yomra halkı için hayati öneme sahip yaşam alanı niteliğinde ki büyük bir arazi. Yomra Belediye Meclisi kararı ile bu üniversiteye ücretsiz ve süresiz olarak tahsis edilmiş. Bu arazi zaten Yomra Belediyesine tahsis edildiği için yasal olarak bu mümkün değil. Mahkeme bu kararı iptal etmiş. Meclis de yeniden ücretsiz ve süresiz olarak tahsis yapılmış” dedi. 

Belediyede ki mali tablonun müfettiş tarafından incelendiğini ifade eden Başkan Bıyık, “Tabi bunlar bizden önce olan olaylar. Konuyla ilgili belediyemize müfettiş geldi. O tahsisi yapan beledin meclisi hakkında soruşturma başlatıldı. Biz de Yomra Belediye Meclisi olarak toplandık. Oy birliği ile tahsis kaldırıldı. Zaman içinde bu sorunları da çözeceğiz. Az önce de dediğim gibi birikmiş bir çok sorun var” diye konuştu. (Sonnokta)