Türkiye’de İçişleri Bakanlığının verilerine göre 15 bin 900 çocuk hala kayıp. Yakınlarını Kaybetmiş Aileler Derneği’nin verilerine göre ise kayıp çocuk sayısının 30 bin civarında olduğunu söyledi.
Taka Gazetesi Hakan Şener'in haberine göre, Trabzon’un Of ilçesi’nde 2009 yılında kaybolan Yusuf Kazdal ile Sürmene ilçesinde de 2004 yılında kaybolan Mustafa Demir de bu kayıplar arasında.

Mezar Yaptırdılar

Ülkemizde her gün artan kayıp çocuklar aileleri tedirgin ediyor. Kayıp çocukları için mezar yaptıran ama yıllardır “belki gelir” umudunu hiç kaybetmeyen aileler, “Hiçbir şey çocuklarınızdan önemli değil. Herkes çocuğunu kollasın. Diziyi televizyonu bırakın evlatlarınıza zaman ayırın” dedi.
 
2009 Yılında Kayboldu

Trabzon’un Of İlçesi’nde 2009 yılında 9 yaşındayken kaybolan Yusuf Kazdal bir daha bulunamadı. Kazdal’ın aradan geçen 7 yıllık zaman zarfı değerlendirilerek Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Ankara Kriminal Polis Laboratuvarı tarafından adli yaşlandırma yöntemi ile 16 yaşındaki hali fotoğraflandı. Fotoğrafın bazı örnekleri ise ailesine teslim edildi. Anne Esma Kazdal oğluna ait yaşlandırılmış fotoğrafları bağrına bastı. Acılı aile oğlunun yeni fotoğraflarını eskilerinin yanında evlerinin çeşitli yerlerine astı.

Anne konu ile ilgili tüm Of halkına seslenerek yardım çağrısında bulundu. Acılı anne, “Beş yıldır bekliyoruz. Koca Of’da hiç kimse Yusufumu görmedi mi ? Büyüklerimizden yardım istiyorum. Cumhurbaşkanımızdan, başbakanımızdan yardım istiyorum. Yaradanın rızası için bir gören bir duyan varsa konuşsun da acımız dinsin. Ölü ise ölü kayıp ise kayıp karınca kadar bile ipucuna ihtiyacımız var” diye konuştu.

Mustafa Nasıl Kaybolmuştu?

Tarih 3 Temmuz 2004. Yer Trabzon’un Sürmene İlçesi Çiftesu Köyü. Fransa’da memleket özlemi çeken Emine ve Hikmet Demir ailesi daha fazla hasrete dayanamayıp köylerine geldi. Baba Hikmet Demir bedelli askerlik için Burdur’a giderken anne köyde yakınları ile özlem gidermeye başladı. Ama bu sevgi yumağı 3 gün içinde yerini tarif edilemez bir acıya bıraktı.

2 buçuk yaşındaki Mustafa Demir evlerinin önünde öğlen saatlerinde oynarken birden ortadan kayboldu. Mustafa’yı bulmak için AKUT ve Jandarma dahil herkes seferber oldu. Her yer didik didik arandı. Ama Mustafa bulunamadı. Anne Emine Demir ve baba Hikmet Demir  o günden itibaren Mustafa’nın yolunu gözlüyor. 12 yıldır bulunamayan Mustafa’nın ailesi devletten yardım bekliyor.