Zabıta çalışanlarına karşı artan şiddet olaylarına bir yenisi daha eklendi. Trabzon Akçaabat Belediyesi’nde görev yapan Zabıta Müdürü Muhammet Şentürk ve iki zabıta memuru denetim yaptığı esnada, kimliği belirsiz kişilerce saldırıya uğradı.
Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) Trabzon İl Başkanı Dr. Arslan Korkmaz yaptığı açıklamada, Zabıta çalışanlarına yapılan saldırıları kınayarak, "Yaşanan bu son saldırılar bile zabıta memurlarının tehlikeye ne kadar açık olduklarını âdete onaylar niteliktedir” diyerek şunları söyledi:

“Akçaabat Belediyesi Zabıta Çalışanlarının uğradıkları saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Zabıta çalışanları 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun belirlediği süre ve zamana bağlı çalışmamakta, günün her saatinde yerel yönetimlerde kolluk kuvveti olarak görev yapmaktadır. Halkın sağlığından, güvenliğinden ve esenliğinden sorumludur. Her gün en az 200 kanunu takip etmek zorundadır. Kaçak gıda maddelerinden, kaçak yapılaşmadan işportacısına kadar halkın sağlığını ve güvenliğini ilgilendiren bütün konularda riskli görevler yapmaktadır. Almış olduğu sorumluluk gereği görevini yerine getirirken hakaret, darp, yaralanma uğrayan zabıtalar, zaman zaman da görevi başında bu sorumluluğunu canıyla ödemektedir. Artık yaşanan bu olaylar dur deme vakti gelmiştir. Zabıta çalışanlarının koruma güvencesine ivedilikle kavuşturulmalıdır.



Zabıta çalışanları diğer kamu çalışanlarından farklı olarak uzun süreli olarak, gece gündüz demeden görev yapmakta, buna karşılık gerçek emeklerinin çok altında maaş almaktadırlar. Zabıta memurlarımız savunmasız ve korunmasız bir şekilde sokakların insafına terk edilmektedir. Zabıtaya kendini savunma ve korunma hakkının verilmesi şarttır. Zabıta memurlarının riskli bir memur grubu içinde yer alarak zor şartlarda görev yapmakta ve her an ölümle burun buruna görev almaktadır.
Bu son olaylar bir kez daha göstermiştir ki, canı pahasına mücadele eden zabıta çalışanları kendilerini savunacak herhangi bir araç yoktur. Telsizlerinden başka hiçbir teknik donanımı olmayan zabıtalar, görevleri sırasında her türlü delici, kesici hatta ateşli silah taşıyan seyyar satıcılara karşı tek başına kalmaktadır.

Yaşanan bu menfur saldırıları şiddet ve nefretle kınıyor, yaralı zabıt kardeşlerimize acil şifalar dilerim. Bugüne kadar görevi başında hayatını kaybetmiş başta zabıta memurlarımız olmak üzere bütün şehidlerimizi rahmet anıyorum.”