Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünün 85. Kuruluş Yıl Dönümü, Trabzon Havalimanında da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Trabzon Havalimanı İç Hatlar Terminalinde yapılan etkinliklere Trabzon Valisi Yavvuz’un yanı sıra Havalimanından sorumlu mülki amir ve Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, DHMİ Trabzon Havalimanı Başmüdürü Ahmet Aydın ile Havalimanı personeli katıldı.
DHMİ’nin 85 yıllık tarihinin anlatıldığı video ile başlayan etkinlikler, ardından konuşmalarla devam etti.

Programda ilk olarak Başmüdür Aydın konuştu. Aydın’ın konuşması sonrasında ise Trabzon Havalimanın iniş yaparken pistten çıkan Pegasus Havayollarına ait Zeynep adlı uçağın,  dünyada ilk olan bir yöntemle kurtarılışı sırasında Fotoğrafçı Timuçin Sekban tarafından  çekilen seri fotoğrafların birleştirilmesiyle oluşturulan görsel izlenildi.

Ardından ise Havalimanı Mülki Amiri ve Ortahisar Kaymakamı Hatipoğlu kısa bir konuşma yaptı. Hatipoğlu’nun konuşmasının ardından Trabzon Valisi Yücel Yavuz konuştu. Yavuz, Trabzon Havalimanını kapasitesinin üzerine çıktığına dikkat çekerek, burada havalimanı personelinin yoğun gayretleri olduğuna dikkat çekti. Yavuz,  “Bizim havalimanımız 3 milyon kapasite olmasına rağmen geçen seneyi 4 milyon ile kapattık. İlave terminaller yapılması veya yeni pist düşünülmesi gerekiyor ama bütün bunlara rağmen hiç aksama olmadı. Personelimizin büyük gayreti ve özverisiyle bu başarıya imza atıldı.

Havalimanımız Mülki Amiri Numan Bey, Başmüdür Ahmet bey personelimiz, kurtarma ekibimiz destan yazdılar, o gün orada destan yazdılar” dedi.