TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) desteğiyle 20 Ocak'ta başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nın 58'inci gününde Afrin kent merkezinde kontrol tamamen sağlandı. 58 gündür yürütülen harekat, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103'üncü yıl dönümüne denk getirilerek, zafer, şehitlere atfedildi. Trabzon’da Zeytin Dalı Zaferi, Cevahir AVM’de bulunan bir mağazada vitrine taşındı.

Farklı bir konseptle Zeytin Dalı Harekatı’nın kısa canlandırmasının yer aldığı vitrinde Türk Bayrağı ve savaş uçağı ile birlikte Türk askeri figürü kullanıldı.

Mağaza sahibi Ali İhsan Kayıkçı, Zeytin Dalı Harekatı sonrasında alınan zaferin Türkiye Cumhuriyeti için çok şeyler ifade ettiğini belirterek, ‘’Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görevli askerlerimiz gece gündüz demek ülke güvenliğini sağlamak için canlarını ortaya koyarak mücadele etti. Mücadele sonrası gelen zafer ise basit bir zafer olmadığını herkes biliyor. Trabzon’da çok sayıda turist geliyor. Özellikle Arap turistlerin ziyaret ettiği şehrimizde bizde mağazamızda Zeytin Dalı Zaferi’ni canlandırmak istedik. Bu canlandırma ile birlikte gelen turistler bu çalışmanın ne anlama geldiğini sorarken bazılarına bilgilendirmelerde de bulunuyoruz’’ ifadelerini kullandı.