Çarşıbaşı Gazi İlkokulu’nda düzenlenen açılış törenine, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğu, Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Çarşıbaşı Kaymakam Vekili Mesut Yakuta, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Anıl Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, İlçe Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu, öğretmenler, okul idarecileri ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine istinaden şiirler okundu, halk oyunları gösterileri yapıldı. Daha sonra okula yeni başlayan birinci sınıf öğrencilerine diğer öğrenciler tarafından “Okulumuza Hoş Geldiniz” diyerek çiçekler takdim edildi.

154 Bin 300 Öğrenci Ders Başı Yaptı

Buradaki konuşmasında Vali Ustaoğlu, yeni eğitim öğretim yılının tüm öğrenci, öğretmen ve velililere hayırlı olmasını dileyerek; “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuştuğu yeni bir eğitim öğretim dönemine daha ulaşmanın sevinç ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz.

Çocuklarımızı ve gençlerimizi bilim ve teknolojinin gerektirdiği şartlar yanında; yüreği insan sevgisi ile dolu; Türk milletinin milli, ahlaki, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan birer birey olarak yetiştirmek en büyük arzumuzdur.

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi öğrenci, öğretmen ve velilerimiz arasında kurulacak sağlıklı bir iletişim ve işbirliği ile bu eğitim -öğretim yılının da verimli ve başarılı geçmesini diliyorum” dedi. 

Konuşmaların ardından Vali Ustaoğlu, derse girerek öğrencilerle sohbet etti.