Ziraat Mühendisleri Odasının davası sonucu, Trabzon’da 1 / 25 bin ölçekli Nazım İmar Planının mahkeme kararı ile iptali gündemdeki yerini koruyor. 
Trabzon Şehir Plancıları Odası Başkanı Ercan Şen, konu ile ilgili konuştu: 
“Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu ve Mecliste onaylanan alt bölge 1 / 25 bin ölçekli Nazım İmar Planı şu anda iptal edilmiş durumda” 

DOĞRU KARAR

“Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu’na ve ilgili yönetmeliklerine uygun olmayan hususlar, belirlemeler ve kararlar barındırmasından dolayı problemler vardı. 
Bu sorunlu hususlar ilgili meslek odası tarafından dava edildi ve mahkeme iptal yönünde doğru bir karar vererek, Tarım İl Müdürlüğünden görüş alınmadan bu işlemin yapılamayacağı belirtildi” 

MAHKEME KARARI İLE… 

“Dolayası ile dava konusu olan, Büyükşehir Belediyesi Meclisi kararıyla 1 / 25 bin ölçekli Nazım İmar Planının tümü onaylanmış olduğundan, mahkeme kararı ile bu planların bölümsel olarak iptal edildiği anlamı ortaya çıkmakta. Mahkeme kararı ile Trabzon ili genelinde üst kademe Nazım İmar Planına göre onanmış olan bütün alt kademe planlarının sakatlandığı bir durum oluşmuştur” 

NE ACI Kİ 7 - 8 YILDIR OTURMADI



Büyükşehir’in hukuk birimi ile İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığının nasıl yol izleyeceğini göreceğiz. Biz bu konuda zamanında uyarılar yaptık, kimi uyarılarımız haklı bulunarak düzenleme yapıldı, kimileri ise pek dikkate alınmadı. Ne acı ki 7 - 8 yıldır bu şehir Planını oturtamadık”  (Sonnokta - Selahattin Özcan)