Trabzon’un Arsin İlçesinde pandemi sürecinde evde kalıp, hareketsiz zaman geçiren çocuklar için 'Survivor'dan esinlenilerek oluşturulan 'Zorvayvır' parkurunda yarışlar düzenlendi. Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte çocuklar hem eğlendi, hem de kıyasıya mücadele etti. Arsin Kaymakamlık ve Belediyesinin destekleriyle düzenlenen Zorvayvır’a çeşitli yaş kategorilerinde onlarca kişi katıldı. 

Kaymakam Ömer Ahmet Özdemir, Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk’ün takip ettiği yarışma, Arsin sahil park alanında yapıldı. Minikler, gençler ve yıldızlar kategorisinde yapılan yarışmada çocuk ve gençler, çeviklik, hız ve yeteneklerini kullanarak parkurdaki aşamaları geçmeye çalıştı. Birincilik için kıyasıya mücadele eden çocuklarını kenardan izleyen aileler de büyük heyecan yaşadı. 

Arsin Kaymakamı Ömer Ahmet Özdemir, “Bu tür etkinliklerle çocuk ve gençlerimiz hem eğeleniyor, hem hareketsiz yaşamdan uzaklaşıyor, hem de kaynaşma fırsatı buluyor” derken, Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy da şunları söyledi: "Pandemi sürecinde çocuklarımız neredeyse tüm zamanını artık evlerinde geçiriyor. Onların da biraz hareketlenmesi için bakanlığın projesi ile beraber bu etkinlik hayata geçirildi.” 

“Zorvayvır etkinliği ile çocuklar burada eğlenceli bir gün geçirdi" diyen Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, “Ne yazık ki dünyanı etkisi altına alan bu salgın sürecinde çoğu kişi spordan uzak kaldı. Bu nedenle ilçelerimizin tamamında değişik etkinlikler planlıyoruz. Çocuklarımız, gençlerimizi ve hatta yaşlılarımızı bile hareketsiz yaşamdan uzaklaştırmak için yeni, eğlenceli ve öğretici projeler hazırlıyoruz” diye konuştu. 

Zorvayvır yarışmasını organize eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Taner Şentürk de, "Çocuklarımızın eğlenebileceği, adını zorvayvır koyduğumuz bir yarışma ortamını oluşturduk. Çocuklarımız saatlerce eğlendiler, onların bu eğlencesi bizi de mutlu etti" diye konuştu. 

Takla atarak başlanılan topları sepete atma, ip sarma, tekerlek taşıma ve halka atma etaplarından oluşan yarışma, slalom etabı ile son buldu. Vatandaşların da büyük bir heyecanla takip ettiği yarışmada çocukların kıyasıya mücadelesi herkesten alkış aldı. Özellikle minikler kategorisinde yarışan çocukların etaplarda oldukça zorlanmasına rağmen sonunda başarılı olması ile yaşadıkları sevinç izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

Yarışmaya 2 çocuğu katılan Nursel Yazıcı adlı veli, "Pandemi sürecinde çocuklar evde kalmışlardı, çok güzel düşünülmüş bir etkinlik. Hem eğlendiler hem de stres attılar. Bu pandemi süreci en kısa sürede geçer ve çocuklar bu eğlenceli atmosferleri yaşarlar" şeklinde konuştu. Yarışmacı Uras Uzun, "Yarışmanın kazanan tarafı olduk, çok mutluyuz. Hızlı oynadık ve kazandık" derken, Onur Bekar ise "Çok eğlendik" ifadelerini kullandı.