Trabzon Servis Aracı İşletmecileri Odası Başkanı Muhsin Keleş yönetim kurulu adına yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi. 

Başkan Keleş pandemi nedeniyle maddi anlamda zorluklar yaşadıklarını ifade ederek şu açıklamaları yaptı;

Dünyayı etkileyen Pandemi sürecinde Korona virüsün (covid-19) etkisinin ülkemizde yayılmaması için alınan tedbirler kapsamında  Kabine Toplantısı sonrası Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamasıyla 23.11.2020 tarihinden 04.01.2021 tarihine kadar Okullar da online sisteme geçmiştir.

    Önceliğimiz tabi ki toplumun tüm kesimlerinin sağlığı için alınan tedbirlere ve kararlara uymaktır. Pandemi sürecinde ilk kepenk kapatan esnaf grubu Öğrenci Servis işletmecileri olmuştur.

  Bu süreç tüm Türkiye’de ki Servis camiasını etkilediği gibi Trabzon’da ki Servisçi camiasını da etkilemiştir.

 16.03.2020 tarihinden 12.10.2020 tarihine kadar online eğitimle eğitim öğretime devam edildi. Bu süre zarfında Servis camiası 7 ay çalışamadığı için hiçbir gelir elde edememiştir. Bu da küçük olan esnafın tamamen yok olmasına zemin hazırlamıştır.

12.10.2020 tarihinde okulların kademeli ve seyreltilmiş olarak yüz yüze eğitim sistemi başlamış olsa da saha da yaptığımız araştırmalar sonucunda araçların %10’u, araç kapasitesinin 1/3’ü kadar öğrenci taşıyıp bundan da herhangi bir gelir elde edilememiştir.

 Pandeminin ülkemizdeki etkisini artırmasıyla beraber  Devletimizin yeni tedbirler kapsamında 23.11.2020 tarihinden 04.01.2021 tarihine kadar okullarımızdaki eğitim öğretimin online olarak yapılmasına karar verilmiştir.

 Bu karar yaklaşık 7 aydır çalışmayan ve en az 2 ay daha çalışmayacak olan esnafımızı bitirme noktasına getirmiştir.

 Bu süreçte araçlarımızın trafik sigortası, koltuk sigortası, muayene, kasko, mtv, sgk,bağkur vb. ödemelerimizi kredi çekerek, borcumuza borç katarak da olsa yaptık.

TRABZON SERVİS ARACI İŞLETMECİLERİ ESNAF ODASI BAŞKANI VE YÖNETİM KURULU OLARAK ;

SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ RECEP  TAYYİP ERDOĞAN’A 

HÜKÜMETİMİZE, BAKANLIKLARIMIZA 

  seslenmek, sesimizi duyurmak istiyoruz.

 *Tüm servisçi esnafımıza hibe olarak nakdi ücret desteği verilmelidir.

*Sgk, bağkur gibi ödemelerin bu süreç içerisinde devlet tarafından karşılanması ayrıca borcunu ödeyememiş olan esnafımızın 2021 yılının sonuna kadar da çalışamayacak olan esnafımızın GSS primlerinin devletimiz tarafından karşılanması,

*Faizsiz en az on iki ay geri ödemesiz nefes aldıracak kredi desteğinde bulunulması,

*Mevcut kredilerin faizsiz olarak 2021 Haziran ayına ertelenmesi

*Servisçi esnafımızın çalışmadığı süre boyunca geçici olarak istihdam imkanının sağlanması,

*Daha önceden ertelenmiş olan araç yaşının 12’den 16 yaşa çıkartılmasının sağlanması.