İstanbul Yunanistan Başkonsolosluğu’nun tek yetkili Vize Başvuru Merkezi Kosmos, İstanbul’un ardından Trabzon’da şube açtı.

Trabzon Şubesi’nin açılış töreni 15 Nisan’da Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Marco Bolaris, Büyükelçi Petros Mavroidis ve Başkonsolos Georgina Soultanopulou’nun katılımı ile gerçekleşti. 

Sn. Soultaponolou törende yetki alanı İstanbul ve çevresi olarak hizmet veren Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu’nun hedeflerinin Yunanistan’a seyahat etmek isteyen Türk vatandaşlarına kolaylık sağlamak olduğunu belirtti. Bu sebeple hizmet ağını yaygınlaştırma amacında olduklarını ve Karadeniz Bölgesi Trabzon ilinde Vize başvuru merkezini hizmete açtıklarını söyledi. Soultanopulou, 2012 yılından bu yana Türkiye’den Yunanistan’a seyahat eden turist sayısının her geçen gün arttığını ve 2018 yılında 800.000’e ulaştığını belirtti. Her geçen gün gelişen Türk Yunan ilişkilerini daha da i,leri seviyeye taşımak ikili ticari ilişkileri geliştirmek iş forumları yolu ile iki ülke iş insanlarını buluşturmak olduğunu ifade etti.

Kosmos Vize Hizmetleri Kurucu Ortağı Yorgo Papalyaris Kosmos’un kaliteli ve güvenli hizmeti Karadeniz bölgesi için de sunmaya devam edeceğini söyledi.

Kosmos, Marmara ve Karadeniz bölgesinde yaşayan ve Yunanistan’a (Schengen) vize başvurusunda bulunacaklara hizmet amacı ile 2012 ile kurulmuştu.