“BALKANLARLA GÖNÜL BAĞIMIZI SINIRLAR AYIRAMAZ!”

Trabzon’un siyaset, spor ve ticaret dünyasında önemli bir konuma sahip olan isimlerin yer aldığı ekip ‘Ecdadın İzinde’ sloganıyla Balkanlar Turuna çıktı. Arnavutluk'tan Tiran, Makedonya'dan Ohrid, Kalkandelen, Üsküp, Kosova'dan Prizren, Priştine gibi şehirleri karış karış dolaşan ekip içerisinde AK Parti Trabzon İl Başkanvekili Hasan Dilekoğlu, İş Adamı Celil Hekimoğlu, Abdurrahim Değirmenci, Zafer Ofluoğlu, Cihan Bıyıklıoğlu, Faruk Bozkurt, Av. Mesut İskenderoğlu, Zeki Canım, Selami Ayyıldız, Hikmet Alibeyoğlu, Ayhan Köse, Bekir Kaan, Yücel Yıldırım, Davut Süer ve Eyyüp Ergan gibi isimler yer aldı.

DEMOKRASİ NÖBETLERİNE DESTEK VERDİLER

Düzenledikleri bu anlamlı geziyle alakalı açıklamalarda bulunan Dilekoğlu, “Gezdiğimiz şehirler TİKA’nın Osmanlı eserlerini restore etmesi ve o şehrin tarihi dokusunu koruması bir Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olarak bizleri gururlandırdı. Terör örgütü FETÖ tarafından yapılan 15 Temmuz Darbe girişimi sonrasında ülkemize ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a destek için Makedonya ve Kosova’dan gelen kardeşlerimizle de bir araya geldik. Ayrıca Prizren Meydanında demokrasi nöbeti tutulup sabahlara kadar dualar edildiğini öğrendiğimizde de tüylerimiz diken diken oldu” şeklinde konuştu.

DOLAN CAMİLERDE CEMAATLE NAMAZ KILDILAR

Yenikapı’daki Demokrasi Mitingine Makedonya, Kosova ve Arnavutluk’tan yoğun bir katılım olduğunu da hatırlan Dilekoğlu, “Ecdadımızın izlerini her manada burada gördük ve bu izler, yolumuzun ve davamızın bir olduğunu bizlere tekraren göstermiş oldu. Avrupa’nın göbeğinde 5 vakit namazı camilerde dolu dolu bir cemaatle kılmak çok farklı ve anlatılamaz bir duyguydu. Gezdiğimiz şehirlerde görüştüğümüz kardeşlerimiz ülkemizi ve Cumhurbaşkanımızı bir umut olarak görüyorlar. Ortak tarihe, kültüre ve geçmişe sahip olmamız nedeniyle bizi sınırların ayıramayacağını kalben hissetmiş olduk. Bu geziye katılan ve Trabzon’u layıkıyla temsil eden arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.