61SAAT HABER SERVİSİ - Erkan, Balta’nın Örs’ü fındık üreticisinin sesi olduğu için popülizm yapmakla suçladığını iddia ederek,  “Sayın Balta’ya sormak gerekir; halkın sorunlarını dile getirmek ne zamandan beri popülizm olmuştur. Yine sormak  lazım muhalefetin görevi nedir Sayın Balta? Trabzon milletvekilimiz fındığı, çayı konuşmayacakta ne konuşacak? Sayın Hüseyin Örs’ü süs olsun diye milletimiz seçip meclise göndermemiştir. Tabi ki milletimizin sorunlarını dile getirecek. Tabi ki halkımızın gözü kulağı olacaktır. Hatırlatmak isterim ki kendisi milletvekilidir. Milletin her derdi onun derdidir” ifadelerini kullandı. 

RABİA İŞARETİ YAPARAK... 
“AKP Trabzon milletvekilleri fındık üreticisinin sorunlarının araştırılmasını istememişlerdir” diyerek açıklamasına devam eden Erkan, “Mecliste Rabia işareti yaparak önergeye ‘hayır’ oyu vermişlerdir. Sayın vekiller muhalefete saldırmak yerine millete bunun hesabını versinler. Fındık üreticisinin sorunlarını araştırılmasından niçin rahatsızlık duymuşlardır? İlk defa Kasım ayında fındık fiyatı açıkladılar. Bu millete tuzak kurmaktır. Devlet vatandaşına tuzak kurmaz. Beyler çıksınlar bunun hikmetini açıklasınlar” ifadelerine yer verdi. 

YENİ SİSTEMDE FARKLARI YOK
Erkan, açıklamasına şu şekilde devam etti: “Siyaseti samimi yapmak lazım. Halka doğruları anlatmak gerekir. Getirilen yeni ucube başkanlık sistemiyle  iktidar partisinin vekillerinin sorunların çözümü konusunda etkin olamadıkları ortadadır. Türkiye’de her şey tek kişiye bağlanmıştır. Bakanlar iktidar milletvekillerini gale almamaktadır. Gerçek şudur ki; yeni sistemde  iktidar partisi milletvekilleri ile muhalefet partisi milletvekillerinin iş görebilme, halkın sorunlarını çözebilme konusunda bir farkları yoktur. Bu gereği Ak partililer söylüyor. İktidarda mıyız, değil miyiz belli değil diyorlar. Sayın vekiller çıksın millete bunu anlatsınlar. Yeni sistemde sorunlar çözülemiyor, çaresiziz desinler. Tek adam sistemine geçilmesinde yanlış yaptık desinler. Kapalı kapılar arkasında konuştuklarını milletle konuşsunlar.
  Gerçekler halktan gizleniyor. Burada Ferrero şirketi korunuyor. TMO Kasım ayında sanal rekabet ortamı oluştu algısı oluşturmak için devreye sokuldu. Bunu görmek lazım. 

YUVARLAR LAFLAR GERÇEKLER...  
Muhalefetin görüşlerinin içeriğini tartışmak yerine popülizm yapıyorsunuz gibi yuvarlak laflarla gerçekler, sahne arkası oyunlar gizlenmeye çalışıyor. Sayın AK Partili vekillerimiz fındık üreticisinin sıkıntılarını dert edinmiş olsalardı mecliste verilen önergeye evet oyu verirlerdi. AKP milletvekillerinin millete hesap vermek, halkın takdirini kazanmak gibi bir dertleri yoktur. Onların tek davası baştaki tek kişinin gözüne girmek ve listelerdeki yerini garanti etme çapasıdır. Yoksa Trabzon milletvekili neden fındık üreticinin sorunlarının araştırılmasını istemez? Araştırılsa ne olacak? Maalesef ülkenin geldiği mevcut durum bundan ibarettir”