61SAAT HABER SERVİSİ

Tüm Türkiye  YSK tarafından 23 Haziran’da yeniden yapılmasına karar verilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine dikkat kesildi. Seçimde kritik öneme sahip Trabzon için de AK Parti’den flaş bir hamle geldi. AK Parti, Trabzon’da 31 Mart Yerel Seçimlerinde Belediye Başkanı seçilen, Başkanları İstanbul Yerel Seçimleri için İstanbul’a çağırdı. 
Trabzon’da AK Parti’den belediye başkanı seçilen tüm isimler İstanbul’a davet edildiği ifade edilirken ilk giden isimlerden biri de Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç oldu. 
Genç, bugün uçakla İstanbul’a giderken Cuma gününe kadar İstanbul’da yerel seçimler için AK Parti’nin Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’a oy kazandırmak için seçim çalışmalarında bulunacak. 
Genç’in  İstanbul’a gitmesinden dolayı bugün başlayan Ortahisar Belediye Meclisi Haziran ayı ilk toplantısını Başkan Vekili Nusret Onur yönetti. 
Başkan Genç’in Cuma günü Trabzon’da olacağına dikkat çeken Başkan Vekili Onur, “Ahmet bey Cumaya kadar olmayacak. İlk gün ki konuşmalarını Cuma günü yapacak” dedi.