61SAAT HABER SERVİSİ

Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği Başkanı KTÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Coşkun Erüz "yaylalara gitmeyin" uyarısında bulundu.

22-26 Mayıs tarihleri arasında mezra ve yaylalarda etkin kar yağışı ve don olaylarının görülme riskinin çok yüksek olduğunu aktaran Erüz yaptığı duyuruda şu ifadelere yer verdi;

ÖNEMLİ UYARI:  Bu hafta sonu Cuma(22)-Salı (26) günleri arasında  mümkün ise yaylalara gitmeyiniz. 

Doğu Karadeniz'de (Giresun-Trabzon-Gümüşhane-Bayburt-Rize)  yüksek köy ve özellikle 1500m'den yüksek mezra ve  yaylalarında etkin kar yağışı ve yer yer don olayları görünme riski çok yüksek. 

Yeterli tedbiri ve donanımı olmayanların bu dönemde yaylalara gitmemesi, yaylalarda konaklamaması yararlı olur. Lütfen tedbirli olalım, ne kendimizi ne de acil duruma neden olarak  yada mahsur kalarak Jandarma,AFAD, Özel İdare, Belediye vd ilgili  kurum   ekiplerini riske atıp, kamu imkanlarını heba ettirmeyiniz. 

Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı bir hava kütlesi, beklendiği şekli ile ilerlemesi durumunda  21 Mayıs perşembe akşam itibari ile  bölgeye yağış getiriyor ve  22 mayıs cuma ve 26 mayıs salı gününe kadar aralıklı alçaklarda gök gürültülü sağanak yağmur,  yüksek kesimlerde ise  kar ve yer yer don etkisi gösterecek.  
LÜTFEN DİKKATLİ OLALIM...