Bakan Soylu’nun bu çağrısına Trabzon anında cevap verdi ve Beşikdüzü OSB’de faaliyet gösteren işadamları kendi aralarında birliktelik sağlayarak, Türkiye’nin dünyayı ısıtan ve Trabzon’da üretilen Cemsan firmasının da büyük katkılarıyla 306 adet ısıtıcıyı bölgeye sevk ettiler.

Bölgeden gelen talep üzerine, Beşikdüzü ve Vakfıkebir’den gün aşırı yardım sevkiyatı yapıldığını ifade eden Cemsan Ortaklarından Cemil Albayrak, ‘Elazığ için işadamlarımız ile bir araya gelip orada en çok ihtiyaç duyulan ısıtıcı ihtiyacını karşılamak üzere 306 adet kendi üretimimiz olan Veito marka elektrikli ısıtıcıyı araçlarla Elazığ’daki yardım toplama merkezine gönderdik. Türkiye olarak oradaki yaraları sarmak, yürekli ısıtmak boynumuzun borcudur. Ve neye ihtiyac varsa elimizden geleni yapmaya sonuna kadar hazırız. Sayın Bakanımız’da açıklamasında ısıtıcı ihtiyacının aciliyeti olduğunu belirtmiş. Böyle bir durumda oradan gelen talep bizler için emirdir. İlk sevkiyat yola çıktı, AFAD ile de irtibattayız. İhtiyaç olduğu an yeniden bölgeye ısıtıcı sevkiyatı yapmaya hazırız.

Yürekleri ısıtıcak bu yardım kampanyasına destek veren tüm işadamlarımıza ve daha öncesinde deprem anından bu güne bölgede varlığını en iyi şekilde hissettiren devletimize, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, sayın bakanlarımıza ve özellikle de şehrimizin evladı İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu Bey’e teşekkür ederiz. Trabzon olarak gücümüz yettiğince her şeyimizle yardıma hazırız’ ifadelerini kullandı.