Kurt, Dünya Çocuk hakları dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Tüm dünya çocuklarının Çocuk Hakları Sözleşmesinde yer alan tüm hakları elde ettiği bir dünya umut ediyoruz Aylan bebeklerin en az  Angelia bebekler kadar yaşama ve gelişme hakkı elde ettiği bir dünya istiyoruz. Kendi bölgemizde de bu talebin hayata geçmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Maalesef sözüm ona Medeniyetin Beşiği!  Bazı batılı devletlerde “Çocuk Hakları” denildiğinde çocuğun sahip olduğu haklar Sahip olduğu kimliğe göre değişiyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın uluslararası mecrada bu adil olmayan hak algısını en güçlü şekilde seslendirdiğini görüyor bu kararlı sesin çalışmalarımızda da bize güç kattığını hissediyoruz. 

Bunun yanında ilimizde çocuk hakları bağlamında gelişmeye açık yönlerimizi daha fazla gayret göstermememiz konuları da görmezlikten gelmiyoruz. Çocuk Haklarını öğrenmek çocuklardan çok yetişkinlerin bir ödevidir. Tabi öğrenmekle yetinmemek gerek çocuğa karşı tutum ve davranışlarda çocukla ilgili her konuda bu hakların ihlalini de önlemeliyiz. Çocuğa doğuştan sahip olduğu bir hakkı verirken bunu çocuklara sunulmuş bir lütuf olarak değil, bilakis zaruret olduğunun bilincinde olmalıyız. 

İl Müdürlüğü olarak yılın 365 günü çocuk haklarına yönelik faaliyetlerimiz devam etmektedir. Bunun yanında yine özelde dün Avrasya Üniversitesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi iş Birliği ile Çocuk Haklarının Bugünü konulu panelimiz oldu. Panel sonrası Halk eğitim Müdürlüğü ve Çocuk Destek Merkezimiz iş birliği ile Çocuklarımızın üretiminden oluşan Anka Kuşları Resim ve El Sanatları Sergisi açılışını gerçekleştirdik.  Bugün ise Okul Destek Projesi kapsamında Sosyal Ekonomik Destek Alan Çocuklarımız ile Çaykara ilçemizde bir dizi farkındalık faaliyetlerimiz olacak bu vesile ile Tüm Çocukların Dünya Çocuk Hakları Gününü kutluyor, Çocuk Hakları Sözleşmesinin ilke ve hükümlerinin toplumun tüm kesimlerinde çocuklar ve yetişkinler tarafından öğrenilerek hayata geçirilmesini, uluslararası mecrada ise Çocuk haklarının çocuğun sahip olduğu ülke kimliğine göre ayrımcılığa tabi tutulmadan sunulmasını,  Aylan bebeklerin en az Angelia bebekler kadar Çocuk Haklarına sahip olduğu bir dünya temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.