Trabzon’un iş, siyaset, sanat, spor, bürokrasi dünyasından tanıdık simalarının yer aldığı Ortahisar Platformu, Ortahisar için sosyal hayatı düzenleyen güzel işler yapmak adına faaliyetlerine sanat etkinliği ile adım atıyor. İlk etkinliğini instegram üzerinden gerçekleşecek bir fotoğraf yarışmasıyla yapıyor.
 
Ortahisar Platformu Başkanı Murat Zeki Solak yarışma ile ilgili olarak verdiği bilgide “Güneşin yengeç dönencesini girdiği ve Trabzon’da en güzel gün batımının yaşandığı 20-24 Haziran tarihlerinde, çekim noktaları belirlenmiş olan yerlerde fotoğraf sanatçılarımızla gerçekleşecek buluşmalarda en güzel gün batımı fotoğraflarının çekilmesi hedefliyoruz. Gelecek yıllarda yapılmasını planladığımız, kentimize ait bu özel tarihlerin fotoğraf yarışmasıyla hafızalarda yer etmesini istiyoruz. Yarışmamız amatör ve profesyonel tüm fotoğrafçılara açıktır. Katılımcılar, fotoğraflarını telefon, fotoğraf makinesi, drone vs. istedikleri makine ile çekebileceklerdir. Yarışmacılarımız her konum için en fazla 5 adet fotoğrafla yarışmaya katılabilecekler. İnstagram hesaplarını herkesin takip edebileceği şekilde açık tutmalarını ve çektikleri fotoğraflarına dosya adı olarak “park”, “ganita”, “poztepe”,”ktü”, “ayasofya”, “iskele” çekim noktalarının adını vermelerini istiyoruz. Ödüllerimizi; birinciye 3000.- TL, ikinciye 2000.-TL, üçüncüye 1000.-TL. olarak belirledik. Tüm fotoğraf sanatçılarımızı yarışmaya katılmaya davet ediyorum.” dedi.
 
Yarışma şartnamesi gereği fotoğraf sanatçıları; 20 Haziran 2020 - Arsin Sahili Park, 21 Haziran 2020 - Ayasofya Müzesi Seyir Terası, 22 Haziran 2020 - KTÜ Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi, 23 Haziran 2020 – Boztepe Otel mevki, 23 Haziran 2020 – Ganita Çay Bahçesi, 24 Haziran 2020 - Akçaabat Sahili İskele noktalarından gün batımı fotoğraf çekimlerini gerçekleştirecekler. Akçaabat ve Arsin’e saat 17.30’da meydandan Gazeteciler Cemiyeti önünden transfer aracı kaldırılacaktır. Ayrıca buluşma noktalarında kentimizin yerel yöneticilerinin de sanatçılarla buluşmaları sağlanacaktır.


 
Yarışma; Ortahisar Platformu @ortahisarplatformu Instagram hesabı üzerinden yapılacaktır. Yarışmaya katılmak için sanatçılar, kişisel Instagram hesabı üzerinden  #TrabzonGunBatimi2020 hashtagi ile fotoğraf paylaşacak ve Ortahisar Platformu @ortahisarplatformu Instagram hesabını etiketleyerek takip edeceklerdir. Yarışmaya Son Katılım Tarihi 25 Haziran 2020 (23.00 TSI), sonuçların açıklanması 5 Temmuz 2020 olarak belirlenmiş olup sergi tarihi daha sonra duyurulacaktır.


 
Yarışmanın jürisinde; FOTOFORM üyesi ve fotoğraf sanatçıları Ali Kahveci, Erdoğan Öğretmen, Trabzon Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Oğuzhan Hacısalihoğlu, Trabzon Fotoğrafevi Derneği üyesi ve fotoğraf sanatçıları Şenol Erdener, Ahmet Bülent Tan, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Platform Temsilcisi Ersen Küçük, Ortahisar Sanat Komisyonu Başkanı ve Platform Temsilcisi İsmail Kansız bulunmaktadır. Yarışmanın koordinatörlüğünü Trabzon Sanatevi Başkanı Adnan Taç ve Trabzon Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Oğuzhan Hacısalihoğlu yapmaktadır. Yarışma koşullarıyla ilgili ayrıntılı bilgi Ortahisar Platformu facebook sayfasından edinilebilecektir.