Suriyeli mülteciler için kuru gıda, un ve kıyafetten oluşan yardım TIR'larını bölgeye gönderen Trabzon Temsilciliği, İdlib ve bölgedeki ihtiyaç sahipleri için göndereceği yeni yardım TIR'ları için hazırlıklarına devam ediyor. İçişleri Bakanlığı tarafından koordine edilen yardım kampanyası kapsamında yatak, battaniye, un ve kuru gıdadan oluşacak yardım TIR'larını kısa süre içinde bölgeye sevk edecek olan Trabzon Temsilciliği, bölgede Beşir Derneği tarafından kurulacak bin 500 biriket ev içinde çalışmalarını sürdürüyor.

BİRİKET EVİN MALİYETİ 2 BİN TL
Beşir Derneği Doğu Karadeniz Bölge Müdürü Cemil Aysel, hayırsever Trabzon halkına yardım kampanyasına olan desteklerinden ötürü teşekkür etti. Beşir Derneği'nin İdlip'teki mağdurlar için seferber olduğunu kaydeden Aysel, "Hayırseverlerimiz, Meydan Parkı'ndaki standımızda bağışlarını İdlip ve bölgedeki ihtiyaç sahipleri için bizlere ulaştırabilirler. İdlip'te büyük bir insanlık dramı var. İçişleri Bakanlığı tarafından görev verilen sivil toplum kuruluşları olarak, orada nelere ihtiyaç duyuluyorsa, temin edip bölgeye ulaştırıyoruz. İdlip'teki mağdurlar için ilk etapta yatak, battaniye, un, kuru gıdaya ihtiyaç duyuluyor. Beşir Derneği olarak ülkemizin her şehirden bu ürünleri İdlip'te ulaştırıyoruz. Ayrıca İdlip'te bin 500 ailelik biriket ev kurulması görevi derneğimize verilmiştir. Bir biriket evin maliyeti 2 bin TL'dir. Bu soğuk kış günlerinde bizler sıcak evlerimizde oturabilirken, o mağdurların soğuktan titremesine milletimiz asla razı değildir. Biriket evlerin kurulumunu, hayırseverlerimizin bağışları ile inşallah kısa sürede gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Beşir Derneği’nin Elazığ ve Malatya’da yaşanan deprem afetinin ardından da depremzedelerin yardımına koştuğunu kaydeden Aysel, “102 kişilik ekibimizle deprem bölgelerinde yerimizi aldık. Sıcak yemek yardımlarından çadır ve ısıtıcı hizmetlerimize kadar birçok alanda depremzedelerin hizmetindeyiz” şeklinde konuştu.