61SAAT HABER SERVİSİ - Corona virüs salgını nedeniyle ara verilen uçak seferleri bugün Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul Havalimanı'ndan Ankara'ya gerçekleştireceği seferle yeniden başlıyor. 

Uçak seferlerinin başlamasıyla en çok merak edilen konulardan biri de bilet fiyatlarının ne olacağı oldu.. 
Türkiye’nin bayrak taşıyıcı hava yolu olan Türk Hava Yolları’nın Trabzon’dan İstanbul’a uçak bilet fiyatlarının bazı otobüs firmalarından daha ucuz olduğu görüldü. 
THY’nin ikinci firması Anadolu Jet ile yarın Trabzon’dan İstanbul’a saat 14:05’de yapacağı seferin bilet fiyatı internet sitesinde 270 TL olarak görülüyor. 

Trabzon’dan İstanbul’a sefer gerçekleştirecek olan Pegasus firmasının da uçak bilet fiyatlarının otobüslere kıyasla daha ekonomik olduğu görülüyor. 
Pegasus’un yarın saat 18:50’de düzenleyeceği seferin bilet fiyatı da 274 lira olarak görülüyor. 
Ancak bu bilet fiyatlarının ilerleyen zamanlarda yine aynı seyirde devam edip etmeyeceği de bilinmiyor. 


KİMİSİNDE UÇAK BİLETİ DAHA UCUZ
Uçak bilet fiyatlarının fiyatlarla otobüs firmaların büyük darbe vuracağı kaydediliyor. Otobüs firmalarının fiyatlarına bakıldığında Trabzon ile İstanbul arasında 16 saat sürecek bir yolculuk için 250 ile 300 TL arasında bir meblağ talep ediliyor. 
Ancak aynı mesafeyi 1 saat 45 dakikada uçakla gidecek olan vatandaşın da yine aynıoranda bir para verecek olması nedeniyle uçak bilet fiyatlarına talebin artması bekleniyor. 

YENİ BİR DÖNEME GEÇİYORUZ.. 
Uçak seferlerinin başlamasıyla ilgili ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’ndan açıklamalar geldi. Bakan Karaismailoğlu,"Vatandaşlarımız seyahat ederken içi rahat olsun. Tedbirlerimiz seyahatin her aşamasını kapsayacak şekilde uygulanacak. Havalimanlarına girişten varış noktasındaki çıkışa kadar tüm aşamalarda izolasyon odaklı yeni bir döneme geçiyoruz. Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde yurt dışı uçuşlarını yeniden başlatmak için görüşmelerimiz ve çalışmalarımız devam ediyor." dedi.
Uçuşların başlamasıyla en çok merak edilen konulardan biri de bilet fiyatlarının ne olacağı oldu.