61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantıları bugün başladı. Ortahisar Belediye  Meclisi salonunda yapılan toplantıyı Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yönetti. Toplantıyı AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hasan Dilekoğlu ve AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ömer Hacısalihoğlu’da izledi. Başkan Genç, toplantının hemen başında geçen ayın faaliyetleri ile ilgili meclis üyelerini bilgilenirdi. Sonrasında ise meclis üyeleri gündem dışı söz alarak çeşitli sorular sordu. 

ORTAHİSAR’IN NÜFÜSTAN KAYBI SENELİK 6 MİLYON
İYİ Partili Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu,  “31 Mart Seçimlerinde Ortahisar’dan giden nüfusunun ne kadar olduğu.. ve giden sayı nedeniyle Genel Bütçeden gelen kaynaklarda ne kadar azalma oldu” diye sordu. 
Başkan Genç, “Ortahisar’ın nüfusu 786 binken, 21 bin artışla 807 bin nüfusuna ulaştı. Ortahisar’ın 2017 nüfusu 332 bin iken, bütün ilçelerin 2 bin 3 bin artarken bizim ilçemizde 14 bin 984 vatandaşımız 31 Aralık 2018 itibariyle ilçemizden ayrıldı. Bu vatandaşlarımızın yıla tekamül eden iller bankası payı senelik 6 milyon civarında… Transfere esas olan muhtarlarımız oldu. Bizde diyoruz ki, hangi mahalleye, hangi ilçeye Ortahisar’dan o oranda gitmişse, seçilen muhtardan parayı tahsil edeceğiz. Tabi bu latife. Ama artık bu tartışılıyor. Ülkemizde seçmen transferi nedeniyle. Yasal düzenlemesi var. Muhtemelen sene sonu aynı seçmenimiz sene sonu ilçemize geçecekler” dedi. 

KALKINMA’DA ALKOL SATIŞI YAPILAN YER VAR MI?
Çakıroğlu’nun, “Kalkınma Mahallesi üniversitenin olduğu yer. Burada alkollü restoranalar yoktu. Şuanda bu bölgede restoran veya alkol satışı yapılan işletmelere ruhsat verildi mi? Verildiyse kaç tane? Sizin düşüncelerinizi merak ediyorum” sorusuna, olmadığı yanıtıyla verildi 

ÇÖMLEKÇİ’DE RUHSAT VERİLİYOR MU?
Çömlekçi Mahallesinde emniyetin sürekli mücadele ettiği oteller var. Kapatılıp açıldı! Çömlekçi’de ki işletmeler otellerle ilgili bölgede yaşayan insanlarımızdan sürekli şikayet geliyor. Bu bölgeyle ilgili son zamanda hiç ruhsat verildi mi? Sorusuna ise verilmediği açıklandı. 

TURİSTLERİN GELİŞİ İÇİN YETERLİ TEDBİR ALINDI MI?
“Turistlerin gelişi ile ilgili yeterli tedbirleri aldık mı? Aldıysak bizleri ilgilendiren alanlarda kaldırım işgallerinin dikkatli şekilde kontrol edilmesi noktasında zabıtanın hassasiyet göstermesini istiyorum” sorusuna ise Başkan Genç, “Önceki seneler Ruslarda geldi..  Ama Alışverişteki suiistimaller, farklı algılarla o konuda seyir sürdürülemedi. Araplar özellikle şehrimizi tercih ediyorlar. Avrupa’da ki bir kısım vetolardan dolayı turistleri sayısında artış yaşanacak. Öyle görünüyor. Gerek Rezervasyonlar, gerek iletişimden kaynaklı.. Adım adım yükseliş var. İstediğimiz noktaya gelemedik ama geleceğiz. Turizm şehri olma konusunda iddiamızı ortaya koyuyorsak bu konuda daha hazır olmamız lazım. Esnaf odaları, ticaret odaları Büyükşehir ile projemiz var. Gidip direkt fiyatlara müdahil olma yetkimiz yok. Denetimde odalarımız bizden zabıta desteği istiyorlar. Ayağımıza sıkmayalım. Fiyat istikrarını herkese eşit halde tutalım. Ve sürekli artsın turizm potansiyelimiz. Sürekli uyarılarımızı yineledik” diye yanıt verdi. 

GAZİPAŞA CADDESİNİN TRAFİĞE AÇILMASI
CHP’li Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Cüneyit Zorlu, “Gazipaşa’nın tek yönlü ulaşıma açılması halkımızı mağdur etmektedir. Her ne kadar Büyükşehrin görevi olsa da sizin çalışmalarınıza destek vereceğiz” dedi. 
Bunun üzerine Başkan Genç, “Gazipaşa ve Maraş Caddesinde ki trafik sorununu büyükşehir programına ismen söyledim. O paylaşımımız neticesinde TRAPARK konulmasından mütevellit mağduriyet var. Bir de Kuzey Güney Şeklinde açılması için talep var. Büyükşehir Belediye Başkanımızla önümüzdeki süreçte paylaşacağız. Büyükşehir Belediye Başkanımız bizim teklifimizle beraber bu iki caddeyi ismen programına koymuştur” şeklinde yanıt verdi. 

RAMAZAN ÇADIRLARINDA… 
Zorlu, “Belediyemizin bu kadar borcu olduğu süreçte sanatçı ya da konuşmacı altında para harcanması birilerinin getirip borçlandırma adına yanlış olacağı düşüncesindeyim. Bu konuda hassasiyetinizi beklemekteyim” sorusuna ise Genç, “Ramazanı tabi olarak manevi atmosferine uygun şekilde tamamlayacağız. Bizim sanatçı olarak bir davetimiz olmadı. Bu Ramazan’da da olmayacak. Sadece Eko Park’ta çocukların eğlenmesine dönük oyunlar olabilir” dedi.