61SAAT HABER SERVİSİ - Konya’da Türk Yıldızlarına ait NF-5 uçağının kaza kırıma uğraması sonucunda şehit düşen Hava Pilot Yüzbaşı Burak Gençcelep, dün Trabzon’da son yolculuğuna uğurlandı. 
Şehit Pilot Yüzbaşı Gençcelep’in cenazesinde dün duygusal anlar yaşandı. Koronavirüs nedeniyle on binlerin katılamadığı cenaze törenine en anlamlı katılım belki de Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığından geldi. 
Türk Hava Kuvvetleri Komutanı, Trabzonlu Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile çok sayıda isim cenazeye katıldı. 
Türk Hava Kuvvetleri, toplamda 5 uçakla Trabzon’a geldi.  Türk Yıldızlarında beraber görev yaptığı silah arkadaşları, farklı filolardan devreleride cenaze töreninde Şehit Pilot Yüzbaşı Gencelep’e son görevlerini yerine getirdi. 

EN ZOR SORU… 
Şehit Gençcelep’in Trabzon Havalimanında cenazesinin karşılanması sırasında herkesin duygulanmasına neden anlardan biri de Büyük oğlu Kaan’ın verdiği asker selamıydı. 
Henüz küçük yüreğiyle, ne olduğunu anlayamayan Kaan, bu sırada gazetecilerin kendisinin fotoğraf ve görüntülerini çekmesine ilk etapta anlam veremedi. 
Hatta bir süre gazetecilerin objektiflerine gülümsedi. 
Daha sonra yakınlarına “Neden beni çekiyorlar?” diye sordu. Bu zor soru sonrasında yakınları gözyaşlarıyla babasından dolayı fotoğrafının çekildiğini anlatmaya çalıştı.