Özer, tatilde ceza yememek için işlerinin başında olduklarını dile getirerek, “Türk Nakliye sektörüne Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı iki yeni sistem uyguladı. Yük takip sistemi ve araçların takoğraflarındaki bilgileri  sadece Türk nakliyecilerinden  aylık istiyor. 

1 Ocak 2020 ve tatil. Yurtdışından gelen araçlarımız için ofise geldik. Ceza yememek için yüzlerce nakliyeci de bugün ofisine gitmiştir. Ama bizim yetkililer bir kanun çıkartırken altyapısını yapmadığı gibi ne getirip ne götüreceğini de hesaplamıyor. ‘U-ETDS’ bildirimi için sisteme giriyoruz. 

Bilgisayar ekranında ise, ‘Sistemde yaşanan bir teknik aksaklık nedeni ile işleminiz tamamlanamadı’ deniliyor. Sayın Cumhurbaşkanımız, sayın bakanlarımız ülkemizde bir sanatçının telefonunda tavla oynayan eşinin sorunlarından daha büyük sorunları var. 

Ülkemizde sosyal  medya fenomenlerinin sorunlarından daha büyük sorunlar var. Nakliye sektörü çok sorun yaşıyor.Ülkemizde ihracatı ve ticareti bitirmek için birileri sanki var gücü ile uğraşıyor. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, nakliye sektörü olarak bu kadar sorun yaşarken bizlere bir randevu dahi vermezken haberlerde gördüğümüz kadarıyla feomem ve sanatçı  kesimleriyle sık sık görüştürülüyor" dedi. Özer, 1 Ocak tarihinde sadece Türk nakliyecisine uygulanan  AETR VE U-ETDS uygulamalamalarıyla zaten zor durumda olan Türk Nakliye sektörünün adeta bitirilmek istendiğini söyledi.