Bakan Turhan, Trabzon - Erzincan Demiryolunun çift hatlı, sinyalli ve elektrikli saatte 200 km hıza uygun 248 km uzunluğunda olacağını açıkladı. 

Bakan Turhan, "Trabzon-Gümüşhane devlet yolundaki Zigana Tüneli ve bağlantı yollarının da önemli projeler arasında olduğunu vurgulayan Turhan, "Bu projemiz, Trabzon'umuzun ekonomik geleceği açısından hayati önem taşıyor. Biliyorsunuz şehrimiz, Doğu Karadeniz'in en önemli merkezlerinden biri ve bir liman kenti. Zigana Tüneli Projemizle, ülkemizin doğu ve güneydoğusuyla ve doğu ve güneydoğudaki sınır komşularımızla ulaşım çok daha kolay hale gelecektir. Elbette Trabzon'u sadece kara yolları yatırımları ile bayındır hale getirmiyoruz. Yatırımlarımız ulaşımın tüm modlarını kapsıyor. 

Trabzon-Erzincan Hızlı Demiryolu Hattı Projesi çalışmalarını başlattık. Etüt projesinin hazırlanması için yüklenici firma ile sözleşme imzaladık ve yer teslimini yaptık. Belli oranda fiziki ilerleme sağlandı. Bu önümüzdeki yıl projesini tamamlamış olacağız inşallah. Trabzon ile Erzincan arasında çift hatlı, sinyalli ve elektrikli, saatte 200 kilometre hıza uygun, 248 kilometre uzunluğunda yeni bir demir yolu hattı olan bu projemiz hem yük hem de yolcu taşımacılığına hizmet verecek. Böylece, Trabzon ve bölge ekonomisine çok büyük değer katmış olacağız” dedi.