Son zamanlarda Trabzon adına yapılan seçim sloganlarından rahatsızlıklarını da dile getirerek tepkilerini de gösteren TDF Genel başkanı İsmail Şatıroğlu “ İstanbul da doğsak ta bile İstanbul da yaşasak da bile Trabzon bizim atalarımızın gururudur!

Biz Trabzon’u görmeden sevdik. Trabzon’la birlikte insanımızı sevdik. Hızla büyüyen dünya da dünyanın mega kentlerinden bir olan İstanbul da hemşerilerimizi TDF çatısı altında toplayarak mutlu mutsuz tüm duygularımızı burada yaşayalım diye uğraşıyoruz.

TDF olarak ben tüm diğer ilçe dernek başkanları ve gençlik grubumuz tek amacı Trabzon’u gurbette başarıyla ve layıkıyla temsil ederek istenen birlik beraberliği sağlayarak birbirimize sımsıkı sarılarak gücümüzü gerektiğinde gerekenlere de hissettirmektir.Son zamanlarda seçim meydanlarında Trabzon ve Trabzonlular adına yapılan bazı sloganlardan ve atıflardan rahatsız olduk. Ancak inanıyorum ki hiç kimse bilerek Trabzon’a veya Trabzonluya hangi koşulda olursa olsun yakışıksız bir kelime söyleyemez!

Çünkü tarih boyu Trabzon kenti ve insanı bu ülke de her zaman silinmez güzel izler bırakmıştır. Bugün burada İstanbul da bulunan tüm sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve  değerli üyeleriyle hemşerilerimle iftarda buluşmak özlenen bir tablo oluşturdu. Yine bizimle bu iftarda aynı sofrada bulunan hemşerimiz ve çalışmalarıyla gurur duyduğumuz Gaziosmanpaşa Belediye Başkanımız Hasan Tahsin Usta ile Türkiye’nin gururu olan değerli sanatçımız Yusuf Güney’in de katılımıyla aynı sofra da iftar yapmanın mutluluğunu verdikleri için çok teşekkür ederim.”dedi.

TDF vermiş olduğu davet de İstanbul da bulunan en önemli Trabzon lobilerinden olan TİAB Trabzon İş damları Ve Bürokratları Derneğinin Başkanı Yaşar Aşçıoğlu ,Başkan yardımcısı Ali Uzunay, Ahmet Koç ile Genel Koordinatör ve spor yazarı -manejer Can Çobanoğlu , Karadeniz Sivil Toplum Kuruluşları Genel Başkanı Nurettin Turan , Trabzon Talebe Yurdu başkanı Soysal Algan ile bir çok sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileriyle halk bir arada iftarda buluştular.