Ünlü yazar August Strindberg’in yazdığı Turan Oflazoğlu’nun çevirisini yaptığı Bilge Emin’in reji koltuğunda oturduğu, Yavuz Topçuoğlu’nun Yönetmen Yardımcılığını yaptığı ‘BABA’ adlı oyun 14 Şubat 2019 Perşembe akşamı Saat 20:00’da Haluk Ongan Sahnesinde prömiyer yapmaya hazırlanıyor. 

Yeni oyunun Dekor Tasarımı Özlem Karabay, Kostüm Tasarımı Ceren Karahan, Işık Tasarım Nihat Bahar, Müzik Tuğrul Topçuoğlu, Koreografi Aslı Öztürk, Dramaturjisi ise Günay Ertekin tarafından yapılırken Baba adlı oyunda Yavuz Topçuoğlu, Didem Aygün, Mert Hürol, Fatma Kum Ertekin, Selin Poyraz, Ahmet Uzuner, Gürkan Erarslan ve Efecan Baştürk rol alıyor. 

Heyecanla beklenen oyunun konusu;
Evlendikten kısa süre sonra aralarındaki ilişki bir güç savaşına dönen Laura ile Yüzbaşı Adolf, bu kez savaşlarını kızları Bertha'nın geleceği hakkında tek söz sahibi olma arzusu üzerinden sürdürmektedir.
Yüzbaşı kızını evdeki tüm dominant kadınlardan uzakta, şehirde okutarak, öğretmen olmasını isterken, Laura, kızının yanında kalıp sanat eğitimi alması konusunda ısrarlıdır. İsteklerini gerçekleştirmek konusunda bu kez inanılmaz bir yola başvurur: Yüzbaşı'nın akıl sağlığının yerinde olmadığına dair şaşırtıcı durumlar yaratarak, etrafındaki herkesi manipüle eder. Yılların getirdiği intikam duygusuyla son bir hamlede bulunur ve kızının gerçek babası olmadığını söyleyerek, Yüzbaşı'nın içine  ölümcül bir şüphe salar. Bu şüpheyle sinirsel ataklar yaşattığı kocasına deli gömleği giydirterek,  aralarındaki ezeli savaşın galibi olmayı başarır.