61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Devlet Tiyatrosu ile ilgili son aylarda önemli gelişmeler yaşanıyor. Atapark Kavşağındaki trafiği rahatlatmak için Karayolları tarafından burada yapılacak Dalçık Projesi nedeniyle yıkılacak olan Trazon Devlet Tiyatrosunun yeni yeri büyük oranda belli oldu. 
Hüseyin Avni Aker Stadı, Yavuz Selim Stadı ve 19 Mayıs Spor Salonunun bulunduğu alanda yapılan Millet Bahçesine dahil edilmesi düşünülen Orman Bölge Müdürlüğü Lojmanlarının yerine, Trabzon Devlet Tiyatrosunun yeni binasının yapılması düşünüldüğü kaydedildi. 



GÖRÜŞ BİRLİĞİNE VARILDI
Edinilen bilgiye göre: hem Trabzon Büyükşehir Belediyesi yetkilileri hemde Trabzon Devlet Tiyatrosu yetkililerinin bu noktada bir araya geldiği ve görüş birliğine vardığı kaydediliyor. Konuya Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünün de olumlu görüş bildirdiği öğrenildi. 
Tarım ve Orman Bakanlığı uhdesinde bulunan lojmanların ilk etapta Trabzon Büyükşehir Belediyesine devredileceği, ardından Kültür ve Turizm Bakanlığına devredilerek burada Tiyatro Binasının yapımına başlanacağı kaydedildi. 

2 SAHNELİ YAPILACAK… YENİ YER YAPILANA KADAR YIKILMAYACAK
Trabzon’un yeni Tiyatro binasını Kültür ve Turizm Bakanlığının kendi uhdesinde projesini hazırlayarak yapacağı da gelen bilgiler arasında… Hatırlanacağı üzere Trabzon Devlet Tiyatrosu’nun yeni binası ile daha önce yapılan açıklamalarda 2 sahneli olarak düşünüldüğü ifade edilmişti.  
Trabzon Devlet Tiyatrosunun mevcut yerinin, yeni bina yapılana kadar yıkılıp yıkılmayacağı sorusu da cevap buldu. Yeni bina yapılana kadar Trabzon Devlet Tiyatrosunun mevcut yerinde hizmet vermeye devam edeceği ve binanın yıkılma durumunun olmadığı kaydedildi.