Yapılan takas işlemiyle hastanenin bulunduğu yer Trabzon SGK İl Müdürlüğü'ne devredilirken, Fatih Devlet Hastanesi arka kısmındaki SGK ait bina ve arazi de Trabzon Sağlık İl Müdürlüğü'ne verilmişti.

Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ndeki hastalar Yomra ilçesi Kaşüstü Beldesi'nde bulunan Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Trabzon merkezde bulunan Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne taşınırken hasta sevkiyatı bakımından herhangi bir sorunun yaşanmadığı belirtildi.

Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastane binası yıkılarak SGK'ya ait hizmet binası yapılacağı belirtilirken, yıkım işlemine yakın bir zamanda başlanacağı vurgulandı.

Fatih Devlet Hastanesi binasınında tamamen yakılacağı arka kısmındaki alana 600 yataklı modern bir hastane yapılacağı öğrenilirken, buradaki hastaların Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne taşınacak.
Fatih Devlet Hastanesi inşaatının bitiminin ardından Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki hastaların buraya taşınacağı sonrasında ise Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi binası yıkılarak aslına uygun bir şekilde 250 yatak kapasiteli onkoloji ağırlıklı hastane yapılacak.

MERKEZDE BULUNAN NUMUNE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ'NDE YOĞUNLUK
Öte yandan merkezde bulunan Trabzon Eğitim ve Araştırma Hastanesi polikniklerine hasta yoğunluğu sürüyor. Hastanenin bir bölümünün Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne taşınmasına rağmen buradaki yoğunluğun azalmadığı gözlendi.

Bir süre önce hizmete giren Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bu yılın Mayıs ayında poliklinik sayısı 19 bin 106, yatan hasta sayısı bin 248, Acil Servise başvuran hasta sayısı ise bin 284 olarak gerçekleşti. Yine bu yılın 21 Haziran itibariyle poliknik sayısı 17 bin 11, yatan hasta sayısı bin 19, Acil servise başvuran hasta sayısı ise 2 bin 653 olarak gerçekleşti.

Trabzon merkezde bulunan Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ise bu yılın mayıs ayında poliklinik sayısı 74 bin 69, yatan hasta sayısı 709 Acil servis sayısı ise 18 bin 680 olarak gerçekleşti.

Yine bu yılın 21 Haziran itibariyle poliklinik sayısı 48 bin 79, yatan hasta sayısı 525, Acil Servis sayısı ise 11 bin 560 olarak gerçekleşti.