61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’un Ortahisar İlçesinde dolmuş dönüşümünde yeniden tarih uzatılması gündemde. 
Trabzon Büyükşehir Belediyesinin Koronavirüs Pandemisi nedeniyle daha önce 3 kez süre uzatımı yaparken, son yapılan açıklamalarda 1 Mart 2021 “Dönüşümün” gerçekleşmesi için son tarih olarak belirtilmişti. 
Ancak sürenin bitimine 1 haftadan az bir süre kala Ortahisar İlçesinde  bulunan 689 adet şehir içi dolmuşlardan sadece 100 küsürü dönüşümü gerçekleştirip yeni araçlara geçiş yaptı. 
Dönüşüm için belirlenen yaş kısıtlamasının uzatılmasına rağmen özellikle Koronavirüs  Pandemisi nedeniyle işlerinin eskisi gibi olmadığını ifade eden dolmuş esnafının büyük çoğunluğunun dönüşümü gerçekleştirmemesi sonrasında yeniden tarih uzatımı gündeme geldi. w

DESTEĞİN SÖZÜNÜ ALDIK! 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta, bugün bir araya geldi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamında gerçekleşen görüşme sonrasında Usta, sosyal medya hesabından dönüşümün uzatıldığına dair bir bilgilendirme yapmazken, “Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Murat Zorluoğlu ‘na şoför esnafımıza bu zamana kadar vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ettik.Bundan sonrada şoför esnafımıza destekleyeceğinin sözünü aldık” ifadelerini kullandı. 
Usta’nın bu sözleri, 1 haftadan az bir sürede bütün araçların dönüşümü gerçekleştiremeyeceği için dönüşümde yeniden tarih uzatımını sözünü aldıkları şeklinde algılandı! 

DOLMUŞLARA YAKINDA ZAM! 
Dönüşümü gerçekleştirmeyen dolmuş esnafının, zam talebinin ise toplantıda gündeme gelip gelmediği ise henüz netleşmedi. Usta’nın sosyal medya hesabında yaptığı paylaşıma “Başkanım bize en büyük destek zam yapması demektir o da olmadıgına göre” şeklinde gelen yoruma, “Olmayacağını kim söyledi. İnşallah yakında şoför esnafımıza gerekli zammı yapacağız” diye cevap vermesi dikkat çekti. 




DÖNÜŞÜMDEN ÖNCE Mİ YOKSA SONRA MI?
Trabzon’da dolmuşlara zam hatırlanacağı üzere bir süre önce de gündeme gelmişti. Ancak Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, zam için dönüşümü işaret etmişti. Başkan Zorluoğlu’nun dönüşüm yapılmadan dolmuşlara zam yapılmayacağını söylemesi sonrasında konu rafa kaldırılmıştı. Bu noktada Usta’nın “Esnafımıza gerekli zammı yapacağız” sözlerinin dönüşümden sonra mı yoksa önce mi yapılacağı ise merak konusu oldu.