Salı günü alel acele AK Parti Genel Merkezi’ne çağrılan AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi Trabzon’a dönüş yaptı. Trabzon’a döner dönmez de ilk olarak by-pas olan Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi’yi hastanede ziyarete etti. 

Ziyaret sonrası 61saat.com’un sorularını yanıtlayan Revi ilçe başkanlıkları ile ilgili Ankara’ya gittiğini belirterek, ‘Bilindiği üzere 4 ilçe başkanımız belediye başkan adaylığı veya meclis üyeliği adaylığı için görevlerinden istifa etmişlerdi. 
Bunlardan ikisi belli oldu, diğer iki tanesi ise ilçe belediye başkan adayı açıklandıktan sonra belli olacak. 

Bu ilçelerle ilgili uzun soluklu bir istişare yaptık genel merkezimizde. İlçe belediye başkan adaylıkları ile ilgili de son listeleri gözden geçirdik. Üst komisyonumuz son rötüşlerini yapıp Trabzon dosyasını kapattı. Artık Trabzon’un ilçeleri meselesi Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önünde. Tabi ki açıklanmayan 7 il daha var. Onlara öncelikli bir çalışma yapılıyor. 

Fakat Sayın Cumhurbaşkanımızın Trabzon’un ne kadar önemsediğini anlatmama gerek yok. Bu nedenle bakarsınız birkaç güne de Trabzon’u gözden geçirip dosyamızı onaylar. Bakarsınız 7 ilden sonraya bırakır. Ama her an açıklanabilir, buna göre biz zaten tüm hazırlıklarımızı yapmış durumdayız’ ifadelerini kullandı. 

PROJELERE TEMEL OLUŞTURUYORUZ 
Zorluoğlu’nun saha çalışmalarının erke olduğu yönündeki eleştirilere ise Revi, ‘Henüz bir çalışma yok, şu anda bir fizibilite çalışması için ön temaslar yapıyor Sayın Zorluoğlu, hazırlanacak projelerin temellerini oluşturuyor, istişareler yapıyor, bu bir seçim değil, seçim öncesi hazırlık çalışmasıdır dilebiliriz. Şehrin planlanması açısından bir eksik olmaması yönünde Sayın Zorluoğlu çok titiz davranıyor, teşkilatlarımız ile çok sıkı istişare kuruyor. Trabzon için en iyi projelerin hazırlanması adına bu ön görüşmeleri yapıyor. Bunu bir seçim çalışması olarak algılanmasın’ şeklinde konuştu.