Ülkemizin en çok yağış alan bölgesi olan Doğu Karadeniz’de, zaman zaman yağan aşırı yağışlar, ani taşkınlara neden olmakta, bununla birlikte ortaya olumsuz durumlar çıkabilmektedir. Yaşanan bu ani taşkınlara hızlı bir şekilde müdahale etmek ve olumsuz durumlarda arama ve kurtarma çalışmaları yapabilmek maksadıyla, DSİ 22. Bölge Müdürlüğü bünyesinde, acil durum ekibi oluşturuldu. Koordinatörlüğünü DSİ 22. Bölge Müdür Yardımcısı Dr. Emre Akçalı ve Sivil Savunma Uzmanı Ahmet Sandıkçı’nın yaptığı ekibe, AFAD Trabzon İl Müdürlüğü personellerinden Erkan Akpınar ve Yılmaz Yiğit tarafından uygulamalı olarak arama ve kurtarma eğitimi verildi.

NEFES KESEN ANLAR!

Boğulma vakalarına karşı, denizde Zodyak bot üzerinden can simidi atma eğitiminin yanı sıra, tırmanma, ip bağlama, yaralı taşıma, dere yüzeyinden iple yaralı çıkarma ve araç-gereç kullanımı eğitimleri de nefesleri kesti. Komando eğitimlerini aratmayan çalışmaya, DSİ acil durum ekibinden 18 personel katılırken, eğitimin sonunda kursiyerlere, DSİ 22. Bölge Müdürü Oğuz Kasap ve AFAD Trabzon İl Müdürü Ömer Kıratlı tarafından sertifika verildi.

‘HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR’

DSİ 22. Bölge Müdürü Oğuz Kasap, “Bölgemizdeki yağış rejimlerini göz önünde bulundurduğumuzda, bu eğitimler bizler için hayati bir önem taşımaktadır. Acil durum ekibimizin hem sayısını artıracağız hem de bu eğitimlerinin devamlılığını sağlayacağız” derken, AFAD Trabzon İl Müdürü Ömer Kıratlı ise, “Verimli bir eğitim olduğu kanaatindeyim. DSİ 22. Bölge Müdürlüğü ile ortak çalışmalarımızı önümüzdeki günlerde de sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.