61SAAT HABER SERVİSİ

Edinilen bilgilere göre olay Düzköy ilçesi Gürgendağ Mahallesi’nde meydana geldi. Yangının henüz neden çıktığı belli olmazken mahalle sakinlerinin iddiasına göre itfaiye ekiplerinin yangına geç müdahele etmesi üzerine iki ev kül oldu.

Ali Kuru’ya ait evde çıkan yangın hızla büyüyerek Ahmet Kuru’nun sahip olduğu eve sıçradı. Bölgede yaşayan vatandaşlar itfaiye ekiplerine haber verdi. Ancak iddialara göre itfaiye ekipleri saatler sonra yangın çıkan mahelleye ulaşınca olanlar oldu.

Uzun süren söndürme çalışmalarının ardından yangın kontrol altına alınırken iki ev kullanılmaz hale geldi.

ÖZTÜRK, 'İTFAİYE MERKEZİ KURULMASI İÇİN DİLİMİZDE TÜY BİTTİ'

Yangında olay yerine giden Trabzon Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Üyesi Musa Öztürk, Düzköy’e itfaiye merkezinin kurulması için talepte bulunduklarını söyleyerek, ‘’Biz 30 Mart tarihinden bu yana itfaiye merkezinin kurulması için sürekli talepte bulunduk. Düzköy’e acilen itfaiye gelmesi lazım dedik. Dilimizde tüy bitti. 1 sene önce 7 tane ev peş peşe yandı. Kaza oldu yaralanma oldu. Yine aynı şey oldu. Akçaabat’tan buraya 1 saate gidemiyor zaten. Düzköy için biran önce itfaiye merkezinin kurulması gerkeiyor. Büyükşehir meclisinde itfaiyenin 7 ilçeden bir tanesine kurulacak dendi. Ama ne zaman? Can kaybı olduktan sonra mı olacak? Bugün burada oOlağanüstü sıkıntı var. Ateş püskürüyor. İtfaiyeye aradığında en az 1 satte gelebildi. İtfaiye merkezi Düzköy’de kurulacak ama ne zaman?’’ ifadelerini kullandı.

3 SENEDİR İTFAİYE ARACI BEKLİYORUZ VERMİYORLAR  

Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik; "Burada 4 belde belediyesi vardı ve 4'ünde de itfaiye aracı vardı. Ne zaman Büyükşehir yasası çıktı itfaiye araçları buradan gitti. Biz 3 senedir Büyükşehir Belediyesi'ne bir tane itfaiye aracı aldıramadık. Bunu meclis toplantılarında dile getirdik. Bize yeter ki araç verin gerekirse kendi makam odamı bile veririm dedi. Ama malesef 3 yılda bir araç alamadık. Sorun Abidin Çelik ise ben gideyim Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu buraya başka birisini versin. Olmaz böyle şey. Çok üzülüyoruz. Orhan bey bir gün olsun kapımızı açmadı. Bir tane AK Partili milletvekili kapımızı çalmadı. Orhan bey bizim baba belediye başkanımız.. Böyle bir ayrımcılık olmaz. Yazık günah bu insanların haline. Herşey ortada diyecek bir şey var mı?" diye sert çıktı.  

HESABINI KİM VERECEK?

CHP Trabzon İl Başkan Yardımcısı Celal Aksaç, "Düzköy ilçemiz Gürgendağ mahallesindeki yangına itfaiye tam 2 saat sonra ulaştı. Mahalle yanıyor şu anda iki konut tamamen yandı. İtfaiye gelince tabi ki yapacağı bir şey kalmamış idi.  Yarın can kaybı yaşar isek, Hesabını kim verecek? Bu yaşanan belki de onuncu olay. Ne vurdumduymazlık ne umursamazlık, bu ne sorumsuzluk. İtfaiye nerede? On kere uğradık. Ne diyelim, Allah sizi bildiği gibi yapsın.” şeklinde tepki gösterdi.