Trabzon Eczacı Odası Başkanı Çetin Kansız ve Türk Kadınlar Derneği Trabzon Şube Başkanı Ecz. Çağla Sonat yaptıkları ortak açıklamada hedeflerinin toplumsal duyarlılığı artırmak ve şiddete uğrayanların yalnız olmadığını göstermek olduğunu kaydetti. 

Yapılan açıklamada, “.2019 yılında eczanelerimizde, şiddete maruz kalanların başvurabileceği doğru telefon ve adreslerin yazılı olduğu afişler asarak ve broşürler dağıtarak halkımızın  bilgilenmesini sağlamış  ve önemli bir sosyal sorumluluk görevini gerçekleştirmiştik. 

Aradan geçen bir yıl boyunca,  ne yazık ki hâlâ kadına yönelik şiddet devam etmekte ve her geçen gün, birçok kadın vahşice katledilerek hayatını kaybetmektedir.  

Bu vahşet karşısında sessiz kalmayarak,  bu yıl da 25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele Uluslararası Dayanışma Günü kapsamında, Türk Kadınlar Konseyi Derneği Trabzon Şubesi ile 18. Bölge Trabzon Eczacı Odası  olarak yeni  bir çalışma yaptık.

Yaptığımız bu çalışmada, üzerlerinde şiddet görenlerin veya şiddete tanık olanların başvurabilecekleri doğru telefon ve adreslerin basılı olduğu ilaç poşetleri bastırdık.

18. Bölge Eczacı Odası mensubu olan Trabzon, Rize, Artvin ve Gümüşhane illerimizdeki 448 eczanemize, dağıttığımız ilaç poşetleri yardımı ile halkı bilinçlendirmeye devam etmek istiyoruz.

Eczaneler ve eczacılar toplum ile iç içe olan, her zaman, her yerde halkın kolay ulaşıp iletişim kurabildiği önemli bir kuruluş ve meslek örgütüdür.

Buradan yola çıkılarak geliştirdiğimiz proje, 18. Bölge Trabzon Eczacı Odası’na üye olan, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane il ve ilçelerinde faaliyette bulunan 448 eczanede hayat bulacaktır.

18.Bölge Trabzon Eczacı Odası ve Türk Kadınlar Konseyi Derneği Trabzon Şubesi olarak amacımız, toplumdaki şiddet gerçeğini gündeme taşımak ve bu konuda farkındalık oluşturarak önemli bir insan hakları ihlali olan, kadına ve çocuğa yönelik şiddetin önlenmesine katkı sağlamaktır” ifadelerine yer verildi.