Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası Trabzon Şubesi Trabzon'un Of ilçesinde okulda dağıtılan Atatürk'e hakaretler içerdiği iddia edilen "Vahiy Kültürü" isimli kitabın bir kaç ilçede daha dağıtıldığını erdiğini iddia etti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan  Şube Başkanı Tamer Özlü şu ifadeleri kullandı; Trabzon’un Of ilçesinde dağıtıldığını tespit ettiğimiz ve bununla ilgili basın açıklaması yaptığımız Ruhi ÖZCAN’ın yazmış olduğu Vahiy Kültürü isimli kitabın sadece bahsi geçen ilçedeki okulda değil, Trabzon’un Of ve Maçka ilçesindeki bazı okullara da Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından dağıtılmak üzere gönderildiği şubemizce tespit edilmiştir.

Trabzon ilçelerinde dağıtılan bahsi geçen kitap hangi amaçla ve neden dağıtılmıştır? Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarına yönelik suçlamalar kabul edilebilir değildir. Geleceğimizin teminatı çocuklarımız, bu gerici ve yobaz zihniyete teslim edilemez.

Bu konuyla ilgili yapmış olduğumuz basın açıklamasında dile getirmiş olduğumuz kaygılarımız artarak devam etmektedir. Trabzon valisini göreve davet etmiştik. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bilgisi dâhilinde dağıtılan kitapların toplatılması talebimizi yineliyoruz. Bu konuyla ilgili geri dönüş yapılmadığı takdirde en kısa süre içerisinde ilgili yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacağımızın bilinmesini istiyoruz.