Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun deprem felaketinin ilk dakikalarında sosyal medya üzerinden yaptığı destek çağrısının ardından harekete geçen Trabzon halkı, yardım faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Depremin ardından yaşananları anbean takip eden Başkan Zorluoğlu, depremzedelere destek olmak için Elazığ’a gitti. 

TRABZON, EKMEĞİNİ PAYLAŞTI 

Depremin hemen ardından gerekli yardım malzemelerinin yer aldığı ilk TIR, Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgeye ulaştırılmıştı. Büyükşehir Belediyesinin 2. TIR’ı da Vakfıkebir Belediyesi tarafından temin edilen 461 Trabzon ekmeğini bölgeye göndermek üzere yola çıktı. 2. TIR’da ayrıca bölgede en çok ihtiyaç duyulan ısıtıcı, battaniye, yorgan ve gıda yardımı bulunuyor. Dur durak demeden yardım faaliyetlerine devam eden Büyükşehir Belediyesi, içerisinde ısıtıcı, elektrikli battaniye, yorgan, çocuk bezi, su, ayakkabı, gıda ve giyecek malzemelerinin olduğu 3. TIR’ı da depremzedelere ulaştırmak üzere bölgeye gönderdi. 
 
ELAZIĞ’I ŞALPAZARI ISITACAK

Hava sıcaklığının akşam saatlerinde sıfırın altında 10 dereceyi gördüğü Elazığ’da depremzedeler en çok soğuk havadan etkileniyor. Elazığlıların soğukla mücadelesine bir nebze de olsa destek olmak isteyen Şalpazarı halkı, temin ettikleri bir TIR dolusu odunu bölgeye ulaştırması üzere Trabzon Büyükşehir Belediyesine gönderdi. İçerisinde odunların yer aldığı 4. TIR da afet bölgesine doğru yola çıktı.