Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 175. yıl dönümü ve Polis Haftası dolayısıyla  Trabzon Emniyet Müdürü Metin Alper açıklamalarda bulundu.

Emniyet mensuplarının Polis haftasını kutlayan Alper “Mensup olmaktan onur duyduğum milletimizin ve Trabzon’umuzun gurur kaynağı olan Polis teşkilatımız kurulduğu günden bu yana kendisini geliştiren, sahip olduğu eğitimli, deneyimli personeliyle milletimize hizmet etmeye devam etmektedir. Hukukun üstünlüğü, insan haklarına saygı ve demokratik toplum ilkelerinden ödün vermeden anayasaya sadakatla görev yapan 175 yıllık bilgi ve birikimiyle üstlendiği görevlerde büyük başarılara imza atan devletin bekası, milletimizin huzuru, güvenliği toplumun birlik beraberliği için mesai kavramı gözetmeksizin fedakarca hizmet eden kahraman teşkilat mensuplarımızın 10 Nisan Polis gününü kutluyorum. Görevi başında şehit olan personellerimize, vatandaşlarımıza, kamu görevlilerine bir kere daha Allah’tan rahmet diliyor gazilerimize şükranlarım sunuyorum. 

Tüm emekli emniyet mensuplarımıza görevi başındaki personellerimize çok kıymetli aileleri ve çocuklarına sağlık huzur başarı ve mutluluklar temennisiyle nice güzel günlere ve haftalara kavuşmayı diliyor ve 175. Kuruluş yıl dönümünü kutluyorum. Asırlık teşkilatımız 175. Yaşında. “ ifadelerini kullandı.