61SAAT HABER SERVİSİ - Türkiye dahil Trabzon’da Koronavirüs vakalarının her geçen gün artması sonrasında Trabzon Emniyet Müdürlüğünden anlamlı bir hareket geldi. 
Trabzon’da, Koronavirüs hastalığını geçirmiş ve atlatan 9 polis, hastanelerde Koronavirüs tedavisi gören vatandaşlar için hayati öneme sahip İmmün Plazma bağışında bulundu. 
Polis Teşkilatının 176. Kuruluş Yıl Dönümü çerçevesinde, Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezinde yapılan İmmün Plazma Bağışına Trabzon Emniyet Müdürü Metin Alper ve Sağlık İl Müdürü Hakan Usta’da katıldı. 


9 POLİS İMMÜN PLAZMA BAĞIŞINDA BULUNDU
Burada konuşan Trabzon Emniyet Müdürü Alper, “Duyarlılığı bir derece daha arttırmak adına bugün arkadalarımızla İmmün Plazma Bağışı yapma konusu görüştük. Bağış için 9 arkadaşımız tespit edildi. Bugün gün içerisinde 9 arkadaşımız plazma bağışını yapacaklar. 
Kan stoklarının daha da güçlenmesi amacıyla Ramazan ayının ilk haftasında, Polis Teşkilatımızla Kan Bağışı Kampanyası yapmayı düşünüyoruz.Bu hastalığın azalması için mücadelemizin daha da güçlenmesi için bu tür paylaşımların olması kanaatindeyim” dedi. 
Trabzonlu Şehit  Pilot Yüzbaşı Burak Gençcelep’in cenazesinden geldiklerini hatırlatan Emniyet Müdürü Alper, Afrin Bölgesinde şehit düşen Uzman Çavuşlar Gökhan Çakır ve Ahmet Akdal için de başsağlığı diledi.  Emniyet Müdürü Alper, “Onlar can verdi milleti yaşatmak için, benim aslanlarım da kan veriyor sağlığı daha da arttırmak için” diyerek sözlerini bitirdi. 

PLAZMA VERİ SAYILARI AZALIYOR
Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta’da, “Sağlıkçısıyla, emniyetiyle, canını ve kanını verebilen insanları var. Bu şekliyle insanımızın sırtı yere gelmez. Gerçekten teşekkür ediyoruz. Plazma veri sayılarının azaldığı dönemde, hem de emniyet teşkilatımızın yıl dönümüne düşen bu organizasyon için sizlere teşekkür ediyorum. Bir farkındalık olacaktır. Hastalığı geçiren diğer insanlarımız da bu farkındalıkla, plazma eksiğimizin veya talebimizin karşılanmasını sağlayacaktır” dedi