61 SAAT HABER SERVİSİ

Kermeste konuşan Trabzon Emniyet Müdürü Orhan Çevik’in eşi ve POMED Trabzon Şube Başkanı Sevilay Çevik “Amacı şehitlerimizin gazilerimizin ve emniyet çalışanlarımızın çocuklarına burs vermeye yönelik, eğitim yardımı amacıyla yaptığımız bir etkinlik. İnşallah hayırlı başladık diyelim, devamı da inşallah hayırlı gelir. “ dedi.

AMACIM ÖN YARGILARI YIKMAK

“Ama toplum tarafından çok çok iyi bilinen bir dernek değiliz.  Burada ufak tefek ön yargıları gördüm ve tek amacımız onları yıkmak. Sonuçta hayır derneği gerçekten. Bizler eşlerimiz çok yoğun çalıştığı için hanımları olarak sosyal etkinlik çabasında ne yapabiliriz diye baktık düşündük, eğitim yardımı sonuçta bir öğrencinin cebine koyacağımız üç beş kuruş harçlık bizleri de onları da çok mutlu eder diye düşünüyoruz, yani en iyi yerlere gelsinler istiyoruz.  Hayat onların hayatı gelecek onların geleceği inşallah sonu güzel olur diye düşünüyorum. “

DESTEK ÇOK GÜZEL

“Ama benim yeni gelmeme rağmen, ilk etkinliğimiz halkın desteğini çok güzel gördüm sağ olsunlar. Trabzon’u çok çok iyi tanımama rağmen bu kadar desteği bu kadar kısa zamanda gerçekten beklemiyordum. Bizler kendi aramızda ufak tefek organize olabiliyorduk ama ama bu destek çok güzel. Ayaklarına yüreklerine sağlık çok teşekkür ediyorum. İyi niyetlerle başladık, inşallah sonu da iyi olur. Burs için başvuran bütün çocuklarımız için tek amacım hiç birini elemeden hepsine ufakta olsa dokunabilmek. Eğer böyle giderse de halledeceğiz gibime geliyor.”

BİR NEBZEDE OLSA SAHİP ÇIKALIM

Burs için geçen sene 12 başvuru olduğunu bu sene 50’nin üzerinde başvurunun olduğunu belirten Çevik “Ankara Merkezli bir dernek biz şubeleriyiz her ilin  POMED derneği var, kendi il çabasında kendi çalışan personeline destek amaçlı. Hepsinin yüreğine dokunmaya çalışıyoruz. Şehit ailelerimiz gazilerimiz bizim için çok çok önemli, sonuçta bu vatan için kayıp vermişler. Ateş düştüğü yeri yakar. Bizde istiyoruz ki onların emanetlerine bir nebzede olsa sahip çıkalım. Başka türlü acılarını hafifletmek çok zor. Çeken biliyor.  Evlatlarımız bizim için çok önemli.”