Güvenlik güçlerinin gelişen teknolojiye ayak uydurarak suç ve suçluyla mücadelede önemli başarılar elde ettiğini kaydeden Vali Kızılcık, Polis Haftası etkinliklerinin de vatandaşların emniyet güçlerine olan güvenin artmasını katkı sağladığını belirtti.

Güvenlik güçlerinin suçla mücadele etmesi için teknolojik gelişmeleri takip etmesi gerektiğini ifade eden Vali Kızılcık, “Polis Haftası etkinliklerinin ülkemize daha fazla huzur ve barış getirmesini diliyorum. Değişen koşullara adapte olarak vatandaşın can, mal ve namus güvenliğini koruma adına çok önemli adımlar attık ve atmaya da devam ediyoruz. 21. yüzyılda suç ve suçluyla mücadelede teknolojinin kullanılması büyük önem arz etmektedir. Emniyet güçlerimizin bu olanaklardan en iyi şekilde istifade edebilmeleri için devletimiz büyük çaba sarf etmektedir” şeklinde konuştu.

İlimizde de Mobese Sistemi ve Mobil Polis Merkezleri’ni kullanarak teknolojiden en iyi şekilde istifade edebilmeyi amaçladıklarını belirten Vali Kızılcık, “Teknolojik gelişmelerin yanında, personelin eğitimi ve kapasitesi de çok önemli. Bu anlamda polis teşkilatımızın insan kaynaklarının geliştirilmesi için polis okulları açılmaktadır. Emniyet personellerimizin daha iyi eğitim alması için gerekli müfredat değişiklikleri ve teknoloji kullanma kabiliyetlerinin arttırılması için önemli yatırımlar yapılıyor. Emniyet mensuplarımızın çalışma hayatında, suç ve suçluyla mücadele anlamında teknolojinin kullanılması için devletimiz önemli yatırımlar yapıyor. Trabzon’umuzda bu manada Mobese Sistemi ve Mobil Polis Merkezlerini kullanarak teknolojiden en iyi şekilde istifade ediyoruz” dedi.

İlimizde teknolojiden en iyi şekilde istifade edebilmenin bir sonucu olarak önemli sonuçlar elde edildiğini ifade eden Vali Kızılcık açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Teknolojiden iyi bir şekilde istifade edebilmenin bir sonucu olarak ta gerçekten suç oranlarında önemli düşüşler yaşandığı, işlenen suçların aydınlatılmasında çok ciddi başarının elde edildiğini söyleyebiliriz. Devamlı kendimizi yenileme ihtiyacı içerisindeyiz. Vatandaşımızın huzurlu bir şekilde yaşamını idame ettirmesi için çalışıyoruz. Bende yirmi dört saat durmadan çalışan teşkilatın mensubları olarak sizleri tebrik ediyorum. Vatandaşımızın hem gündüz, hemde gece huzur ve barış içerisinde yaşamlarını sağlamaları için polis teşkilatımızın her zaman görev başında olduğunu ifade ediyorum”

Polis Haftası etkinlikleri kapsamında Emniyet Müdürü Ertan Yavaş ve beraberindekiler Vali Kızılcık’a çiçek takdim ettiler.