Tüm Türkiye'nin bir numaralı gündem maddesi haline gelen 31 Mart yerel seçimleri konusunda yapılan çalışmalar devam ediyor.

Seçim ortamının en şeffaf ve güvenli şartlarda sağlanması amacıyla, Trabzon il emniyet müdürlüğü de bir dizi önlemi uygulamaya sokacağını ilan etti. Bu bağlamda oyların çalınması, hile karıştırılması gibi olayların önüne geçebilmek ve seçimin huzur ve güven ortamında yapılmasını sağlamak amacıyla seçim koordinasyon merkezleri kurulacağı bildirildi. Emniyet tarafından yapılan açıklama şu şekilde oldu:

"Seçimin huzurlu ve güvenli bir ortamda yapılmasını sağlamak amacıyla ülkemiz genelinde alınacak güvenlik tedbirlerinin koordinasyonu ve seçim süreci içerisinde meydana gelen olaylarla ilgili bilgilerin sağlıklı bir şekilde toplanması ve değerlendirilmesi için Genel Müdürlüğümüz Koordinasyon Dairesi Başkanlığı ve tüm il/ilçelerimizde 24 esasına göre Seçim Koordinasyon Merkezleri kurulacaktır. Bu merkezlerde seçim ile ilgili sorulacak sorulara cevap verebilen iletişim ve danışmanlık becerisine sahip personel görevlendirilecektir.''

TRABZON'DA OLUŞTURULAN SEÇİM KOORDİNASYON MARKEZİ TELEFON NUMARALARINA BU LİNKTEN ULAŞABİLİRSİNİZ