61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon’un Ortahisar ilçesi Çatak mevkiinde bulunan 3 bloklu bir site koranavirüs salgını tedbirleri kapsamında bugün öğle saatlerinde karantina altına alındı. İl merkezindeki ilk karantina uygulamasının yapıldığı sitenin giriş ve çıkışlarına polis ekipleri tarafından şerit çekilirken, görevli polis ekipleri siteye giriş ve çıkışları önlemek için site girişinde görev yapmaya başladı.

3 Nolu Eroğdu Mahallesi Muhtarı Mahmut Hayır, 61SAAT Gündem Özel programında Erhan Esaspehlivan’a karantinaya alınan binayla ilgili açıklamalarda bulundu.

KARANTİNAYA ALINAN BİNADA 3 KİŞİ POZİTİF VAKA VAR

Karantinaya alınan 3 bloktan sadece 2 kişinin sonucun pozitif çıktığını söyleyen Hayır, ‘’Mahallemizde bulunan 3 blok  karantinaya alındı. Tek bir binaya karantina uygulandı. 2 gün önce hastaneye yüksek ateş ile bir kardeşimiz gidiyor. 50 yaşlarında. Test sonucu pozitif çıkınca hanımı, kayınvalidesi ve çocuklarını aldılar. Yaklaşık burada 500 civarı kişi yaşıyor ama ufacık bir şeyimiz oldu. Net olarak 3 pozitif vaka var. Sağlıkçılarımız olsun emniyet güçlerimiz olsun karantina altına aldık binayı’’ dedi.

KORONAVİRÜSTEN VEFAT EDEN ŞAHIS BURADAYDI

Geçtiğimiz hafta Trabzon’da vefat eden koronavirüs hastası Akçaabat’ta ikamet eden şahsın karantinaya alınan binada olduğunu söyleyen Hayır ‘’2 gün binada hastalığı nedeniyle bu blokta durmuştu. Arkadaşları sonra vatandaşımızı hastaneye getirdi. Burada durmuyordu. Köyden gelmişti. Ancak vefat etti’' ifadelerini kullandı.

KORONAVİRÜS ERDOĞDU MAHALLESİ'NE YAYILDI MI?

3 Nolu Erdoğdu Mahallesi’nde koronavirüsün etkili olup olmadığı konusunda Hayır, ‘’Koronavirüs salgını insanlarımızı tabiki rahatsız ediyor. Burada panik olmaması için bilgilendirmelerde bulunuyoruz. Mahallemizde sokağa çıkma yasağına uyuyorlar. Dışarıda fazla vatandaşımız olmuyor, dikkat ediyor. Tabiki tedirginlik yaşanıyor. Ama temas olmadığı sürece bişey olmaz. Gerekli uyarıları yapıyoruz. Ufak da olsa bina çevresinde bir panik var’’ dedi.

TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDE GÖREVLİ ZABITA AMİRİ

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde görevli zabıta amirinin karantina altına alınan binada oturduğunu söyleyen Hayır, ‘’Aynı binada yaşıyorlardı. Ailece aldılar. Onlar pozitif çıktı. Onlar pozitif vaka olarak binamızda yaşıyorlardı’’ şeklinde konuştu.