61 SAAT HABER SERVİSİ-Berkay Güntekin-Erzincan Ticaret Borsası tarafından Hilton Garden Inn'de düzenlenen toplantıya Trabzon’danda 5 isim katıldı.Toplantıya Trabzon’dan, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Bülbül, İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Mustafa Yaylalı, Trabzon Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Bekir Şengül, Avrasya Üniversitesi Rektörü Kenan İnan ve Yılmaz Odabaşı katıldı.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Bülbül 61saat'e toplantıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Erzincan’da kurulacak ticaret merkezinin deniz ayağının Trabzon limanı olduğunu ifade ettiklerini belirten Şaban Bülbül "Erzincan-Trabzon Demiryolunun hayatı geçerilmesi için öneri kararı alındı. Görmüş oldukki demiryolunun sadece Trabzon için değil hem Erzincan hem Gümüşhane için çok önemli olduğunu, bu şehirlere çok önemli şeylerin katacağını. Bunu Erzincan tarafından duymak Trabzonluları memnun etmiştir.” ifadelerini kullandı.

Bundan sonra işleyecek süreç hakkında bilgiler veren Bülbül “Bundan sonraki süreçte beraber çalışma kararı alındı. Heyetler kendi siyasilerini devreye sokarak projenin hızlandırılması konusunda çalışmalar yürütecek. Konu için Ankara’ya gidilecek ve Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü, Ulaştırma Bakanlığı ile görüşülüp bilgi verilip, sürecin hızlanması konusunda talepler bildirilecektir.” diye konuştu.