61SAAT HABER SERVİSİ - 
Bir taraftan barış pınarı harekatı yapıldıktan sonra hem masada hem siyaseten kazandık. Askeri olarak da güç elde ettik. Bu çok önemli bir şey. Bugün askerimiz Rusya ile yaptığı anlaşma çerçevesinde devriye görevi yaptı.  Bunları yaparken ekonomik yönden de küresel baskı altındaydı.  Bütün bunlardan geçtik. 

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Genel manada bütün projelerimiz devam edecek. Netice itibariyle ekonomiye, paraya dayanıyor. 
Kısa süre içinde bunu yapacağımızı söylememiştik. Ama projeyle alakalı, Erzincen - Trazon demiryolu ile alakalı daha önce söylediğimiz şeyler var. Biz bu konunun takipçisiyiz. Bakanımız Trabzonlu.. Cumhurbaşkanımızın verdiği söz var” dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği sözlerin bir bir yerine getirildiğini ifade eden Balta, “Sayın Cumhurbaşkanımızın şu ana kadar milletimize verdiğimiz sözler bir bir yerine getirildi. Bazen verdiğimiz süreden daha erkenden yaptık, bazen de günün şartlarına göre gecikti. Şu anda bu süreçle alakalı, Cumhurbaşkanımızın verdiği sözle alakalı, bizim verdiğimiz sözle alakalı siyaseten ve bir Trabzonlu olarak milletvekili olarak bunların takipçisiyiz, takipçisi olacağız. Trabzon’un bu önemli projesi onu gerçekleştireceğiz” dedi. 

CUMHURBAŞKANIMIZIN NE SÖYLEDİĞİNE BAKMAK LAZIM
Rize Ticaret Sanayi Odası Başkanı Aziz Kahamehmetoğlu’nun Trabzon Erzincan Demiryolu ile ilgili açıklamaları sorulan Balta, “Trabzon bu bölgenin merkezi olan illerden bir tanesi. Bunun yanında biz istiyoruz ki bütün çevre illerimizle beraber hep beraber kalkınalım. Onlarında gelişmesi, onların da güçlenmesi, onların da ticareten her alanda gelişmesini biz istiyoruz. İller arasında farklı değerlendirmeler olabilir. Ama bu tür tartışmaların içinde olmaktan ziyade sayın Cumhurbaşkanımızın ne  söylediğine bakmak lazım. Yıllardan beri konuşulan proje. konuşulan bir proje. Farklı değerlendirmeler olabilir ona da saygı duymak lazım” dedi. 

KAZANDIRACAĞI HİÇ BİR ŞEY YOK
Karamehmetoğlu hatırlanacağı üzere Trabzon - Erzincan Demiryolu ile ilgili olarak, “Erzincan - Gümüşhane - Trabzon Demiryolu ihalesi yapıldı. Ben şimdi bakıyorum, Rize’de herkes uyuyor. Bölgeye kazandıracağı hiç bir şey yok” ifadelerini kullanmıştı.