61SAAT HABER SERVİSİ 

Türk Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu 11 Temmuz’da Trabzon’a geliyor. Bu ziyaret öncesinde Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde bir basın toplantısı düzenleyen TEV Trabzon Şube Başkanı Hasan Melek, TEV’in faaliyetleri ile ilgili bilgi paylaşımında bulundu. 

Son 3 ayda Trabzonlu isimlerden 4 bağış aldıklarını açıklayan Melek, bu isimleri de, “Prof. Dr. Ayşenur Ökten, Sevan Balyemez, Salih Gazioğlu ve Beyhan Ülgen” olarak açıkladı. 
Bu yıl kuruluşunun 50. Yılını kutlayan TEV’in 50 yılda, “230 bin 628 yurt içi, 1800 yurt dışı, 27 eğitim tesisi ve 176 üstün başarı bursu” verdiğini açıklayan Melek, vakfın kuruluşunda 2 Trabzonlunun bulunduğunu açıkladı. 
Melek, “Türk Eğitim Vakfı merhum Vehbi Koç’un önderliğinde eğitime gönül vermiş 205 hayırsever tarafından 4 Mayıs 1967 yılında İstanbul’da kurulmuştur. Kurucuları  arasında iki de hayırsever hemşerimiz bulunmaktadır. Bunlardan biri Nazım Ofluoğlu, diğeri de Niyazi Şahinbaş’tı. 

TEV olarak başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan gençlere eğitim bursu vermek, ülkemizin geleceğinde rol oynayacak liderlik vasfı taşıyan daha çok gence üstün başarı vermektedir. 
Trabzon’da mevcut olan mevcut olan kız öğrenci sayımızı artırmak, ülkemizin ihtiyaç duyulan her köşesinde ilk öğretim okulları, öğrenci yurtları, öğretim merkezleri açmak sosyal sorumluluk projelerine destek vermektir” dedi. 
Trabzon Şubesi olarak 390 öğrenciye burs verdiklerini açıklayan Melek, TEV kaynaklarını “Hibe yoluyla yapılan bağışlar, vasiyet bağışları, TEV çelenkleri, mutlu ve özel gün kartları, şahıs ve kurum bağışları” olarak açıkladı. 
11 Temmuz 2017’de Trabzon’a gelecek TEV Yönetim Kurulu ise, ilk olarak Şube Yürütme Kurulu ile görüşecek. Ardından ise Trabzon Valiliğini, Büyükşehir Belediye Başkanlığını, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal’ı, TTSO Yönetim Kurulunu ziyaret edecek. Ardından ise ziyaret Yurt Ziyaretleri ile bitecek…  

ÖYLE RÜŞVETLER GELİYORDU Kİ… 
Konuşmasında Trabzon’un sorunlarına değinen Melek, Trabzon Belediye Başkanlığı yaptığı dönemden örnekler verdi. Melek, “Trabzon’da bir tane doğru caddemiz yok. Ya yüksektir, ya alçaktır, ya sıvasızdır. Koyulan kurallara herkes uyacak. Şimdi yasa dışı bir işlem için bir vatandaş gidip ilgili birimi rahatsız etmemesi lazım. Ama gidiyor adam, “şu işimi hallet” diyor. Bana öyle rüşvetler geliyordu ki aklınız durur. Hepsini kovardım. Hiç konuşturmazdım. Belediyeden içeri sokmazdım… Bütün her şey dönüyor dolaşıyor eğitim, eğitim.. İnsana yatırım. Batıda her mesleğin okul bitirmedikten sonra hiçbir mesleği size yaptırmazlar. 

O GÜNLERİ KONUŞMAK İSTEMİYORUM.. 
Ben o günleri konuşmak istemiyorum. O kadar küçük bütçe vardı ki.. Memur maaşlarını veremiyordum. Ne yapıyordum mağazadan para alıyordum memur maaşını veriyordum. Sonra mağazaya para veriyordum. Ben politikacı değilim, ama buna rağmen Trabzon’un sorunlarını çözmeye başladık. İlk olarak atyapı. Altyapı olmazsa üstü yapamazsınız. İmkansızlıklara rağmen o dönem Trabzon’un su alt yapısını ve elektrik alt yapısını yeniledik” dedi. İller Bankasına gittim. Ben burada kaldığım sürece alt yapı sorununu çözmek istiyorum dedim.