61SAAT HABER SERVİSİ -  Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefaaliyet Kooperatifinin 2015 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı bugün Park Restoranda yapıldı. Saat 11:00’da başlayan Genel Kurulda ilk olarak Divan Seçimi ile baladı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam eden Genel Kurul, daha sonra Başkan Metin Kara’nın konuşması ile devam etti. 

Başkan Kara, konuşmasında özelikle bölgede son yıllarda artan turizm faaliyetlerine ve burada esnafın tutumuna değindi.
Başkan Kara, bazı esnafların Arap turist ve yerli turistler arasında farklı tarifeler uyguladıklarını kaydederek bu durumu engellemek için kendilerinin de görevlendirme yapacağını ifade etti.
Kara, “Esnaflarımızın arasında bazı kişiler var çifte tarifelerle yani Arap turiste başka Türk'e başka uyguluyor. Bunlar sadece Trabzon'a değil bölgeye zarar veriyor. Ama kararlıyız esnaf odası bünyesinde aynı zabıtalar gibi kıyafetli ekibimiz olacak ve 24 saat denetim yapacak. Bu bölgeye bu şehre kimsenin zarar verme hakkı yok” dedi.
Başkan Kara'nın konuşmasının ardından faaliyet raporu okundu. Toplantıya eski Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay'ın da katılması dikkat çekti.