61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon yaz döneminin gelmesiyle birlikte yılın en yoğun günlerine girmiş durumda.

Bir yandan Arap turistler, diğer yandan gurbetten memleketlerine dönen Trabzonlular derken şehirde özellikle Meydan çevresi büyük bir yoğunluk yaşıyor.

Geçen hafta yaptığımız röportajda mikrofonumuzu şehrimizin misafirleri olan Arap turistlere uzatıp Trabzon ve şehir insanı hakkında sorular sormuştuk. Bu hafta ise, söz sırası Trabzon esnafında. Arap turistler bir daha hiç gelmeyeceklermiş gibi davranıyorlar...

Trabzon esnafının Arap turistler hakkındaki görüşleri genellikle olumlu bir perspektifte birleşirken, şikayet edilen ortak bir konu öne çıktı.

Esnaf bazı kuruluş ve kişilerin Arap turistlere bilinçli olarak değerlerinin çok fazla üzerinde mal sattığını belirterek, ürün fiyatlarının ürünlerin üzerinde sabit bir şekilde yer alması gerektiğini vurguladılar.

Arap turistlerin Trabzon için bir şans olduğunu kaydeden Trabzon esnafı, böyle giderse Rus turistlerde yaşanan hezimetin Arap turislerde de yaşanacağını ve bunun şehir için çok kötü bir gelişme olacağının altını çizdiler. Belediyeden memnununuz, ama...

Esnafın Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin icraatlerine yaklaşımları olumlu olurken, belediye yetkililerinden bir de ricaları oldu. Yetkililerin sokaklara inerek esnafın ve halkın nabzını tutması gerektiğini, sıkıntılarını dinlemesi gerektiğini kaydeden işletmeciler; Arap turistlere karşı yapılan fiyat tuzaklarına da yetkililerin bir çözüm bulmasını istediler.