Trabzon Fatih Devlet Hastanesi, Numune’nin Çocuk ve Kadın Doğum hastanesine çevrilmesinden sonra insanların acil başvuracağı ve tahlillerini yaptırıp en kısa sürede alabileceği bir hastane olarak hizmetine devam ediyor.  

Ancak ne acıdır ki hastanenin içi gün, gün boşaltılıyor. Şimdi de 20 yıldır hizmet veren Patoloji bölümü laboratuarı Kaşüstü’ne nakledilmek üzere kapatılıyor. Hastanede Pataloji sonuçları 4-5 günde verildiği gibi bakanlık incelemesinde de teşekkür belgesi aldılar.

11 kişilik ekip laboratuar tek hekimle 10 bin sonucu vermeyi başardı. Kaşüstü ise 9 hekimle yılda 22 bin patoloji yaptı.  Yetkililerden teşekkür beklerken böyle bir karar alınması çalışanları son derece üzdü. Daha önce de hastanede önce çocuk ve kadın doğum, arkasından da Kardiyoloji bölümleri kapanmıştı.

Şimdi de Patoloji bölümü kapatılarak hastanenin içi tamamen boşaltılıyor. Hastanede Endoktrin ve Nefroloji bölümleri de yok. Fatih devlet hatanesi gibi güçlü bir hastane içi boşaltılarak ilçe hastanesi pozisyonuna dönüştürülmemeli. Haçkalı baba devlet hastanesinin de Patoloji bölümünün 6 ay önce kapatıldığı bilgisine ulaşıldı.

Trabzon’a hizmet eden Siyasetçilerin ve Yöneticilerin bu mağduriyete müdahale etmesi ve İl sağlık müdürlüğünün de böyle bir kararda ısrar etmemesi isteniyor. (Taka)