61SAAT HABER - ÖZEL HABER - Trabzon’un Ortahisar İlçesinde Meydan Parkının ardından insanların buluşma mekanlarından biri olan Fatih Parkı, halk arasında bilinen adıyla Aşıklar Parkı’da yeniden düzenlemeye giriyor. 
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisine gündem dışı olarak İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığından gelen madde, görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonuna sevk edildi. 

YENİDEN MECLİSE GELECEK
Madde burada görüşüldükten sonra yeniden meclis gündemine gelecek. 
Ancak burada CHP’li Ortahisar Belediye Meclis üyesi Burhan Cahit Erdem’in isteğiyle maddenin içeriği meclis üyeleriyle paylaşıldı. 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Trabzon Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Komisyonundan ‘Olur’ alan projeye göre park içinde yer alan tescil edilen California Yelpaze Palmiyesi ile  toplamda 23 tür 160 adet ağaç korunarak proje yapılacak. 

ÇEVRE DÜZENLEMESİ YAPILACAK
İmar ve Şehircilik Daire Başkanlı Özgür Aşık, projede parka her hangi bir ek bina vs gibi bir yapı yapılmayacağını parkeleri değiştireceklerinin altını çizdi. Aşık, “Fatih Parkında kamuoyunda bilinen ismiyle Aşıklar Parkında bir çevre düzenlemesi, eskiyen parkelerin düzenleme işi söz konusu. Bu da mimari projeden veya her hangi bir ek bina yapma gibi bir şey söz konusu değil. Bu konu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Komisyonundan da değerlendirildi. Onların önerisi ile meclise geldi” dedi.