Trabzon Fen Lisesi'nde düzenlenen törene Trabzon Valisi Yücel Yavuz'un eşi Şengül Yavuz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı, bürokratlar, okul aile birliği yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve gönül elçileri katıldı.
 
Bilim şenliğinde beraber olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Şengül Yavuz, " Bu okulumuzun yaklaşık 130 yıllık bir geçmişi var. Yönetimi ile öğrencileriyle, öğretmenleriyle ve velilileriyle sorumluluk taşıyan ve yarınlara güçlü çocuklar yetiştiren bir eğitim müessese. Bu müessesenin başarılı öğrencileri ve onları yetiştiren öğretmenlerini kutluyor ve teşekkür ediyorum" dedi.
 
Trabzon Fen Lisesi Müdürü Mehmet Özbilgi ise "Öğrencilerimizi yarınlarımızı inşa etmeleri için ilmî verilerle donatıyoruz.  Her geçen gün hedeflerimizi ve başarı çıtamızı yükselttik. Bölgenin ve Trabzon'un gözbebeği olan öğrencilerle nice başarılara imza attık. Bugüne kadar Trabzon Fen Lisesi olarak TÜBİTAK tarafından düzenlenen Bölge Yarışmalarında birçok ödül kazandık. Bundan sonrada güzel işlere öğrencilerimizle birlikte imza atmaya devam edeceğiz" dedi.
 
Düzenlenen programın ardından, okul bahçesinde açılan bilim fuarını açılış kurdelesi Valimiz Yücel Yavuz'un eşi Şengül Yavuz ve beraberindekiler tarafından kesildi.
 
Bayan Yavuz, okul bahçesinde proje sunumu yapan öğrencilerin stantlarını tek tek gezerek öğrencilerden projeleri hakkında bilgi aldı.